zabpehelygoffri csokiöntettel

2014-05-01

sponsored links


A reggelikkel bajban vagyok. A gyerekek amerikanizálódtak (amerikai palacsintát, corn flakest vagy goffit kérnek), a férjem átlépett a testépítõ-szálkásító szakaszba, én pedig GI-IR diétát tartok. A leggyakrabban az szokott történni, hogy a gyerekek kapnak corn flakest (amibõl igyekszem a legkevesebb cukrot tartalmazó változatot megvenni, sõt kezd rám ragadni a bio-mánia, és bioboltban veszem, mint a ketchupot is, hogy nyugodtabb legyen a lelkiismeretem), magunknak meg sütök rántottát.
Néha azért készül amerikai palacsinta, vagy áltejbegríz is. De a goffriról eddig nem is gondoltam, hogy megzabpelyhesíthetõ. Pedig remekül. A zabpelyhes receptekért szeretek ide fordulni, mert a palacsintája gyönyörûen mûködik. Ez az egyetlen ok, amiért ki mertem próbálni a zabpehely gofrit is.

Nekem még lyukas sem lett a közepe, mint az eredeti képen, és nyugodtan lehet sokáig sütni, nincs benne cukor, nem ég meg, viszont akkor lesz ropogós. A visszamaradó masszát idõnként pici vízzel lehet higítani, mert nagyon sûrûsödik.

A csokiöntet viszont az én találmányom. Nálunk a goffri és a csoki sajnos egyet jelent, így ki kell találni valami kreatívat. Arra gondoltam, hogy megpróbálom, hogyan lehet kókuszliszttel sûríteni. Elõször kipróbáltam úgy, mintha keményítõvel dolgoznék. Úgy nem mûködik. Íme a megoldás:

6 goffrihoz (3 adaghoz):
2,5 dl zabpelyhet
2,5 dl vizet
1 csipet sót
egy teáskanál steviát
összeturmixolunk, és hagyjuk 5 percig állni.
Forró goffrisütõben 2-3 evõkanálnyi adagonként alaposan megsütjük.

Az öntethez

1 dl tejet és fél dl vizet felforralunk. Ha forr, hozzákeverünk egy teáskanál kakaóport, egy teáskanál kókuszzsírt (vajat) és egy teáskanál xilitet (édesítõt). Mehet bele nescafé is, ha gyerekek nem fogyasztják. Jól elkeverjük. 5 percig hagyjuk hûlni, majd hozzákeverünk egy púpos teáskanál kókuszlisztet. Azonnal megszívja magát, rendkívül erõsen sûrít. Tök jó.

Egy goffri: 130 kcal -21 g Ch
Egy goffri csokiöntettel: 148 kcal 23 g Ch
Egy adag (két goffri csokiöntettel): 296 kcal és 46 g Ch

Folytats a blogon ... lightkonyha.blogspot.com/2014/04/zabp...

sponsored links

Keres?s