Zabpehely gyümölccsel,joghurttal

2014-01-09

sponsored links

Burok

Egész délelõtt másra sem tudtam gondolni,mint,hogy mi lehet vele,vagy,hogy épp mit csinál.Nem féltettem,tudtam,hogy jó helyen van,csak furcsa volt,három évnyi burokban töltött idõ után.Mert addig,ha nem is velem volt,mindig tudtam minden apróságról.
Aztán a héten újabb mérfölkõhöz érkeztünk:már ott is alszik az óvodában.Van egy barátnõje,akivel az óvonénik elmondása alapján meglepõen jól megértik egymást.Ezért azt javasolták,hogy együtt kezdjék az ottalvást,õk pedig egymás mellé teszik majd az ágyacskájukat.A férjem ment elsõ nap érte,s elszédülve mesélte este,hogy az egész folyosó arról beszélt,miként a két kislány kézenfogva aludt el...

Kétségtelen,hogy mióta oviba jár vannak megmagyarázhatatlan hisztirohamai itthon.És olykor nem értjük mi történt a mi kiegyensúlyozott,édes kislányunkkal.Aztán eltelik tíz perc és szalad hozzám,ölel,puszil,mintha elõtte semmi sem történt volna.Úgyhogy nehezen,de megtanultam a hiszti közepette is nyugodt lenni,és kivárni a végét.Bármennyire szereti az új kis életét,belül azért dolgoznak benne is az érzelmek.Még jobban szüksége van ránk,a szeretetünkre,az otthonára,a nyugodt,biztos háttérre.S én nagyon remélem,hogy ez sokáig így is marad.Mert addig talán együtt túlélünk minden dac-és kamaszkort.

Zabpehely gyümölccsel,joghurttal

Eljött az az idõ,mikor hétközben a gyors reggelik jöhetnek csak szóba.Nekem egy ideje ez a kedvencem.Nem mellesleg bõven kitart délig.
Elõfordul,hogy a kicsi lány is eszik belõle,de leginkább a banán másik fele elég neki,aztán úgyis reggelizik az óvodában.

 
Általában egy fél banánt villával szétnyomok,rászórok 3 csapott evõkanálnyi apróra hengerelt zabpelyhet és kb.ugyanannyi natúr joghurtot.Ezt mindjárt ébredés után,mert jó ha áll fél órát.Meglocsolom kevés mézzel és megszórom valamilyen gyümölccsel,pl.grántalmával,a fagyasztóban lapuló málna-vagy eperszemekkel,szárított vörösáfonyával.Ezenkívül lehet durvára tört mandulát,mogyorót,diót is rászórni,vagy valamilyen lekvárt belekeverni.
Egyszerû,finom,egészséges.Kell ennél több?

Folytats a blogon ... alegjobbotthon.blogspot.com/2014/01/z...

sponsored links

Keres?s