Zabos buci 2.

2014-08-12

sponsored links

Az elõzõ buci recepten kicsit változtattam, mert még mindig sok volt benne a szénhidrát. Így átalakítottam a hozzávalókat, és ez sült ki belõle. Nagyon finom, szóval próbáljátok ki ;)

Az elõzõ receptet itt találjátok: http://megfozlek.blogspot.hu/2014/02/zabos-bucik.html

Hozzávalók:

200 gr zabliszt,
100 gr tk. tönkölybúzaliszt,
1 cs. szárított élesztõ,
2 tk. ,
450 ml langyos víz



Elkészítés:

A hozzávalókat egy nagyobb edényben kikeverjük, majd ha van 50 fok a sütõnkön, akkor beállítjuk rajta hõfokot és betesszük fél órára a tésztát, hogy megkeljen. Ha ilyen funkció nincs, akkor 1 órára melegebb helyen kelesztjük, letakarva.
Aztán egy tepsire sütõpapírt - én szilikon sütõlapot használok - helyezünk, majd a masszából bucikat formálunk, és elhelyezzük õket a lapon. Tetejüket lekenjük vízzel, és megszórjuk ízlés szerinti magokkal. 
A sütõ aljába egy tepsibe vizet rakunk ( a gõz miatt kell), majd légkeveréses üzemmódban 200 fokon, alul-felül sütõs üzemmódban pedig 220 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük õket. 

 

 




Folytats a blogon ... megfozlek.blogspot.com/2014/08/zabos-...

sponsored links

Keres?s