Zabkorpás graham kifli

2014-08-09

sponsored links

Finom, laktató és persze nem utolsó sorban egészséges kiflit sütöttem reggelire. Ebbõl tényleg elég egy és teljes energiával indulhatunk a napnak. A reggeli nagyon fontos, ne feledje el senki és mindig készítsünk magunknak valamit, ha még nem is mindjárt fogyasztjuk el, jó lesz kicsit késõbbre.
Fontos, hogy reggeli mindig együnk valamilyen szénhidrátot, mert az ad energiát és, ami nagyon fontos, hogy lassan felszívódó legyen, tehát ne egy jó nagy szelet fehér kenyér, mert akkor bizony gyorsan éhesek leszünk és ráadásul a vércukor szintünket is hirtelen megemeli. A zsemle, kenyér vagy kifli mellé tegyünk egy pár zöldséget, sajtot vagy igyunk egy bögre tejet. A joghurt is jó választás lehet vagy egy pohár 100%-os, természetes gyümölcslé. Törekedjünk arra, hogy kevés cukrozott vagy bolti elõkészített kész ételt együnk.








Zabkorpás graham kifli
Hozzávalók (8db-hoz):
150 g graham liszt
150 g tk. tönköly búzaliszt
100 g BL50 fehér liszt
50 g zabkorpa
100 g joghurt
20 g élesztõ
2 dl langyos tej
1 tk. cukor
2 kk. só
25 g olvasztott vaj

Kenéshez:
20 g olvasztott vaj

Elkészítés:
Az élesztõt morzsoljuk 1 dl langyos tejbe és keverjük el benne a cukrot. Hagyjuk felfutni.
Addig mérjük ki a liszteket, a zabkorpát, adjuk hozzá a sót, a joghurtot, az olvasztott vajat. Ha felfutott az élesztõnk ez is mehet hozzá, majd kezdjük összeállítani a tésztát a maradék tej hozzáadásával. Kicsit nehezebb, de rugalmas tésztát kell, hogy kapjunk. Jól dolgozzuk ki, mert így lesz szép puha és nem egy nehéz tömör kiflink. Kelesztõ tálba pihentessük 20 percig, majd gyúrjuk át. Ezt ismételjük meg kétszer.
Ezután láthatjuk, hogy egyre nagyobbra nõ, egyre több levegõ kerül bele.
Vágjuk 8 egyenlõ részre. Formáljunk belõle zsemléket, tegyük félre, takarjuk le és pihentessük 10 percig.
Egyesével nyújtsuk ki oválisra, de legyen jó széles is. Kenjük meg olvasztott vajjal, majd tekerjük fel és helyezzük sütõpapírral bélelt tepsire egymás mellé. Letakarva 20-25 percig hagyjuk, hogy duplájára keljen.
A sütõt melegítsük elõ 200°C-ra.
A kifliket kenjük meg a maradék vajjal, majd tegyük a sütõbe és süssük kb. 20 percig.




Folytats a blogon ... koskacukor.blogspot.com/2014/08/zabko...

sponsored links

Keres?s