Zabkorpás cukkinifasírt

2014-08-14

sponsored links



Ebben a bejegyzésben említettem, hogy mutatok pár cukkinivel készült finomságot,
amely lehet feltét, lehet egy saláta kísérõje, lehet valamibe mártogatni, de magában is megállja a helyét.





A prósza után, itt a  következõ sült cukkinis.
Szintén reszelt cukkini az alap.
Még a prószát készíthetjük más liszttel, ebben az esetben fontos hozzávaló a zabkorpa,
mert csak a zabkorpától lesz olyan, amilyen :)
Kell még hozzá tojás, mert az fogja össze, de a  fûszer, már lehet szabadon választott :)





Zabkorpás cukkinifasírt

Hozzávalók
70 dkg reszelt cukkini
25 dkg zabkorpa
2 db tojás
frissen õrölt bors
friss kapor

sütéshez
olaj

tálaláshoz
kovászos uborka

A cukkini terjedelmes darab volt (ez a fele), így meghámoztam.
A nagy lyukú reszelõn lereszeltem.
Hozzáadtam a tojásokat, sóztam, borsoztam.
Összekevertem, hozzákevertem a zabkorpát.
Állni hagytam, még minden mást elõkészítettem és megterítettem, mécsest gyújtottam az asztalra stb.
kb. 25-30 perc. Kell neki ennyi, hogy megduzzadjon a zabkorpa.
Lábosba ujjnyi olajat öntöttem és felforrósítottam.
(Érdemes nem nagy átmérõjût választani, hogy ne kelljen sok olaj bele.)
Egyszerre 4 adag masszát raktam (evõkanállal) a forró olajba.
Papírtörölközõvel borított tányérra szedegettem ki.





Sok-sok kovászos uborkával tálaltam és friss kaporral.




A kovászos uborka nálunk háromféleképpen készül:
- ahogy mindenki ismeri, kenyérrel :)







Folytats a blogon ... szeretetrehangoltan.blogspot.com/2014...

sponsored links

Keres?s