XXXIV. Pécsi borvidék - Lisicza Pince

2011-03-03

sponsored links

Az idõsebb Lisicza, István, a Pécsi Hegyközség elnöke. Az 1998-ban alapított családi vállalkozásban a munka dandárját a fiatalabb nemzedékhez tartozó Lisicza Sándor végzi, az ifjabbik István segítségével. A 14,5 hektáros birtok a Mecsek nyugati lábánál található kis falucska, Helesfa határában terül el. A mûvelési mód középmagas kordon. A fajtaösszetétel enyhén szólva sokszínû: cirfandli, sauvignon blanc, cserszegi fûszeres, hárslevelû, cabernet sauvignon, és franc, pinot noir, kadarka, portugieser, kékfrankos. A szokásosnál is visszafogottabb terheléssel operáló birtok termését zömmel más, ismertebb birtokok szippantják fel. A Lisiczák csak saját szõlõvel dolgoznak. A pincetechnológia fejlett, hûthetõ-fûthetõ kóracélok is segítik a gyümölcsösség megõrzését.

A mások keze alá dolgozás után a család most látta elérkezettnek, hogy saját nevükön jelentkezzenek a piacon, és a bemutatott borok minõsége alapján van helyük a magyar nap alatt.

Lisicza Sándor: "Maradandó élményt nyújtó borokat akarok készíteni, és ha az ide vezetõ út a már-már drámainak tûnõ hozamkorlátozással van kikövezve, rajtam akkor sem fog múlni!"


Istenhozottpohár:
Cserszegi fûszeres 2010



Diós bundában sült alma
Cirfandli 2010














Zöldalmakrémleves, bodzás panna cottával
Sauvignon Blanc 2010













Marinált lazac, citrusos salsával és paszternák
pürével
Rosé 2010














Kacsakolbász szeder zselével és gombás-
burgonyapürével
Cabernet Franc 2008














Bélszín érmék, cumberland mártással töltött bundás kenyérrel és dohány eszenciával
Cabernet Sauvignon 2008












Feketeribizli chiboust, kökényes-csokoládé clafoutis, fûszeres ropogós
Ében 2006


  




















Folytats a blogon ... solierwinefood.blogspot.com/2011/03/x...

sponsored links

Keres?s