Welsh cake
sponsored links
Ha már Wales-ben jártam, akkor kérdezõsködtem a helyi érdekességekrõl, illetve tradicionális ételekrõl, süteményekrõl. Meglepetésemre sok ilyen nincs? Közülük a legismertebb teasütemény, az úgynevezett ?welsh cake? vagy ?pice ar y maen?. Nagyon egyszerû az elkészitése, és nagyon finom is. Most is elõszerettel fogyasszák a hagyományos délutáni teához. A recept generációról generációra szállt, semmi újitás és szépités nélkül.
Hozzávalók: 22.5 dkg liszt, 8,5 dkg cukor, 11 dkg vaj, 1 tojás, egy jó maréknyi mazsola, ha szükséges, kis tej.
A lisztet elõször összemorzsoltam a vajjal, aztán hozzáadtam a cukrot, mazsolát, tojást, és jól összegyúrtam. Mivel kissé száraznak találtam, kis tejet öntöttem hozzá.
Ezek után kiserittem, kb. 7-1o cm vastagságra, és egy pohár segitségével karikákat vágtam. Ennek a süteménynek az-az érdekessége, hogy nem a sütõben sül meg, hanem egy palacsintasütõben. Amit persze jól kivajaztam, és a karikák mindkét felét szép aranybarnára sütöttem, majd megszórtam porcukorral. Ha azt szeretnénk, hogy poronyóbb, omlósabb legyen, nyugodtan helyettesitsük a vajat disznózsirral.
Hozzávalók: 22.5 dkg liszt, 8,5 dkg cukor, 11 dkg vaj, 1 tojás, egy jó maréknyi mazsola, ha szükséges, kis tej.
A lisztet elõször összemorzsoltam a vajjal, aztán hozzáadtam a cukrot, mazsolát, tojást, és jól összegyúrtam. Mivel kissé száraznak találtam, kis tejet öntöttem hozzá.
Ezek után kiserittem, kb. 7-1o cm vastagságra, és egy pohár segitségével karikákat vágtam. Ennek a süteménynek az-az érdekessége, hogy nem a sütõben sül meg, hanem egy palacsintasütõben. Amit persze jól kivajaztam, és a karikák mindkét felét szép aranybarnára sütöttem, majd megszórtam porcukorral. Ha azt szeretnénk, hogy poronyóbb, omlósabb legyen, nyugodtan helyettesitsük a vajat disznózsirral.