Vörösáfonyás trüffel

2014-04-18

sponsored links

Életem elsõ trüffelje készült el a héten. Eddig azt hittem, hogy ez valami ördöngös dolog, s kiderült, hogy nem is annyira. A Páromnak születésnapja lesz a héten, és szerettem volna meglepni valami saját készítésû édességgel, amelyet szépen be is lehet csomagolni. Szétnéztem a világhálón, átböngésztem egy csomó trüffel receptet s végül elkészítettem a saját változatomat, lehet nem olyan eredeti, meg szép, de én készítettem nagy - nagy szeretettel. Kicsim, itt is kívánok ezzel a trüffellel boldog szülinapot :)



Hozzávalók: 20 dkg keserû csokoládé (magas kakaótartalmú), 2 dl habtejszín, 8 dkg aszalt vörösáfonya finomra aprítva, 3 - 4 dkg aszalt (kandírozott) ananász finomra aprítva, a bevonáshoz cukrozatlan kakaópor.
Elkészítése: A habtejszínt felmelegítjük, de nem forraljuk, feloldjuk benne a kockákra tört csokoládét, hozzáadjuk az aszalt gyümölcsöket, egynemûre kavarjuk, majd hideg vízbe állítva folyamatosan kavargatva lehûtjük, amíg besûrûsödik. Néhány órára vagy akár egy éjszakára a hûtõbe tesszük, így sokkal könnyebben formázható. Vizes tenyérrel kis golyókat formálunk a kihûlt, megdermedt masszából, egyenként kakaóporba forgatjuk. A hûtõben tartjuk tálalásig.

Folytats a blogon ... makacskakonyhaja.blogspot.com/2014/04...

sponsored links

Keres?s