Vöröslencsés csicseriborsó curry

2014-08-07

sponsored links

Imádjuk az indiai ételeket. Sokszor ebédeltünk indiai étteremben, ahol fiam számtalanszor választotta ezt az ételt. A Lidlben szerebcsére ibériai hét volt, így újra hozzájuthattam jó áron a finom portugál csicseriborsó konzervemhez. Jól feltankoltam, mert tapasztalataim szerint ez a legízletesebb nálunk kapható konzerv. Pillanatok alatt elkészült belõle az étel.


Hozzávalók:

  • 10-12 dkg vöröslencse
  • 2 ek olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 diónyi gyömbér
  • bors
  • 1 tk õrölt korianderma
  • 1 tk õrölt római kömény
  • 1 tk kurkuma
  • 1 tk currypor
  • 80 dkg csicseriborsó konzerv
  • 20 dkg hámozott paradicsomkonzerv
  • 2 dl zöldség alaplé
  • 4 dl kókusztej


Elkészítése:

A fûszereket szárazon megpirítottam, míg el nem kezdtek illatozni, ekkor hozzáadtam az olajat, majd a hagymát, amit megpirítottam. Ekkor belereszeltem a gyömbért és a fokhagymát és kicsit azt is pirítottam. Hozzáadtam a vöröslencsét és felengedtem annyi zöldség alaplével, ami ellepte, majd lefedve 10 percig fõztem. Ennyi idõ alatt meg is puhult. Összetörtem botmixerrel, de csak annyira, hogy kisebb darabos legyen , nem pedig pürésre. Lecsepegtettem a csicseriborsót és az is hozzátettem. Beletettem a paradicsomot, amit nagyjából összenyomkodta és a kókusztejet is és így fõztem még 8-10 percet. Ez idõ alatt fõzelék állagúra besûrûsödött. Tálalásnál, aki szereti, szórjon rá friss korianderzöldet.
A blogban közölt receptjeim, fotóim kizárólag az írásos beleegyezésem után közölhetõk más oldalakon. Ez alól kivételt képeznek azok a weboldalak, ahol nem közlik az egész írást, csak elsõ sorait, folytatásért pedig a blogomra kattint az olvasó.

Folytats a blogon ... evinenikulinariskalandozasai.blogspot...

sponsored links

Keres?s