Vöröslencsés csicseriborsó curry
sponsored links
Imádjuk az indiai ételeket. Sokszor ebédeltünk indiai étteremben, ahol fiam számtalanszor választotta ezt az ételt. A Lidlben szerebcsére ibériai hét volt, így újra hozzájuthattam jó áron a finom portugál csicseriborsó konzervemhez. Jól feltankoltam, mert tapasztalataim szerint ez a legízletesebb nálunk kapható konzerv. Pillanatok alatt elkészült belõle az étel.
Hozzávalók:
Elkészítése:
A fûszereket szárazon megpirítottam, míg el nem kezdtek illatozni, ekkor hozzáadtam az olajat, majd a hagymát, amit megpirítottam. Ekkor belereszeltem a gyömbért és a fokhagymát és kicsit azt is pirítottam. Hozzáadtam a vöröslencsét és felengedtem annyi zöldség alaplével, ami ellepte, majd lefedve 10 percig fõztem. Ennyi idõ alatt meg is puhult. Összetörtem botmixerrel, de csak annyira, hogy kisebb darabos legyen , nem pedig pürésre. Lecsepegtettem a csicseriborsót és az is hozzátettem. Beletettem a paradicsomot, amit nagyjából összenyomkodta és a kókusztejet is és így fõztem még 8-10 percet. Ez idõ alatt fõzelék állagúra besûrûsödött. Tálalásnál, aki szereti, szórjon rá friss korianderzöldet.
Hozzávalók:
- 10-12 dkg vöröslencse
- 2 ek olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 diónyi gyömbér
- só
- bors
- 1 tk õrölt korianderma
- 1 tk õrölt római kömény
- 1 tk kurkuma
- 1 tk currypor
- 80 dkg csicseriborsó konzerv
- 20 dkg hámozott paradicsomkonzerv
- 2 dl zöldség alaplé
- 4 dl kókusztej
Elkészítése:
A fûszereket szárazon megpirítottam, míg el nem kezdtek illatozni, ekkor hozzáadtam az olajat, majd a hagymát, amit megpirítottam. Ekkor belereszeltem a gyömbért és a fokhagymát és kicsit azt is pirítottam. Hozzáadtam a vöröslencsét és felengedtem annyi zöldség alaplével, ami ellepte, majd lefedve 10 percig fõztem. Ennyi idõ alatt meg is puhult. Összetörtem botmixerrel, de csak annyira, hogy kisebb darabos legyen , nem pedig pürésre. Lecsepegtettem a csicseriborsót és az is hozzátettem. Beletettem a paradicsomot, amit nagyjából összenyomkodta és a kókusztejet is és így fõztem még 8-10 percet. Ez idõ alatt fõzelék állagúra besûrûsödött. Tálalásnál, aki szereti, szórjon rá friss korianderzöldet.
A blogban közölt receptjeim, fotóim kizárólag az írásos beleegyezésem után közölhetõk más oldalakon. Ez alól kivételt képeznek azok a weboldalak, ahol nem közlik az egész írást, csak elsõ sorait, folytatásért pedig a blogomra kattint az olvasó.