Vöröslencsés bulgur

2014-07-19

sponsored links

Eredetileg levesnek indult, de annyi mindent tettem bele, hogy egy ínycsiklandó egytálételnek fõtt össze! :D

Egyszer már csináltam egy vöröslencsés tésztát, ami hasonlóan nagyon jól sikerült, valamint egy szintén vegetáriánus babos tésztát.. ezekben a jó kis egytálételekben az a közös, hogy nagyon fincsi krémesre fõnek össze! ;)

Akartam róla késõbb jobb fotót készíteni, de olyan fincsi lett, hogy mind befaltuk! :P

A recept:vöröslencses.jpg

  • 25 dkg vöröslencse - megmosva
  • 1/2 fej fokhagyma - felkarikázva
  • 2 krumpli - felkockázva
  • 1 nagy répa - felkarikázva
  • 15 dkg bulgur

  Fûszerek:

  • 1-1 ek pirospaprika,  õrölt mustármag, metélõhagyma
  • 1-1 kk , Cayun fûszerkeverék 
  • 1/2 kk borschili, õrölt köménymag

A vöröslencsét feltesszük fõni 2 liter vízben, megfûszerezzük, és sorban hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd kb. fél óra alatt az egészet krémesre fõzzük.

A vöröslencse szinte teljesen szétfõ, és egy nagyon finom szószos ételt kapunk! ;)

Tipp:

Én akartam még hagymát is pirítani rá, de végül anélkül is nagyon jó lett! :)

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... feherfalat.blog.hu/2014/07/19/vorosle...

sponsored links

Keres?s