Vöröslencsés bulgur
sponsored links
Eredetileg levesnek indult, de annyi mindent tettem bele, hogy egy ínycsiklandó egytálételnek fõtt össze! :D
Egyszer már csináltam egy vöröslencsés tésztát, ami hasonlóan nagyon jól sikerült, valamint egy szintén vegetáriánus babos tésztát.. ezekben a jó kis egytálételekben az a közös, hogy nagyon fincsi krémesre fõnek össze! ;)
Akartam róla késõbb jobb fotót készíteni, de olyan fincsi lett, hogy mind befaltuk! :P
A recept:
- 25 dkg vöröslencse - megmosva
- 1/2 fej fokhagyma - felkarikázva
- 2 krumpli - felkockázva
- 1 nagy répa - felkarikázva
- 15 dkg bulgur
Fûszerek:
- 1-1 ek pirospaprika, õrölt mustármag, metélõhagyma
- 1-1 kk só, Cayun fûszerkeverék
- 1/2 kk bors, chili, õrölt köménymag
A vöröslencsét feltesszük fõni 2 liter vízben, megfûszerezzük, és sorban hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd kb. fél óra alatt az egészet krémesre fõzzük.
A vöröslencse szinte teljesen szétfõ, és egy nagyon finom szószos ételt kapunk! ;)
Tipp:
Én akartam még hagymát is pirítani rá, de végül anélkül is nagyon jó lett! :)