Vöröslencse-krémleves

2014-02-06

sponsored links




Hozzávalók 4 személyre

300 g vörös lencse
1 kisebb vöröshagyma
1 szál petrezselyemgyökér
1 közepes burgonya
2 babérlevél
1500 ml víz
õrölt fehér bors
100 g fõtt, füstölt tarja

A lencsét leöblítjük és a megtisztított zöldségekkel és a babérlevéllel odatesszük fõni.
Sózzuk, fehér borssal ízesítjük.
Ha a lencse és a zöldségek is puhára fõttek, eltávolítjuk a babérlevelet és botmixer segítségével pürésítjük az egészet.
A tarjaszeleteket kevés olajon pirosra sütjük és ezzel gazdagítva kínáljuk a levest.

A recept a Kifõztük magazin januári számában is megjelent.



Folytats a blogon ... citromhab.blogspot.com/2014/02/vorosl...

sponsored links

Keres?s