Vörösboros Jókai bableves csipetkével

2014-03-01

sponsored links

Vörösboros Jókai bableves csipetkével

A feleségem kiment a húgával Münchenbe, ezért egy óriási adag levest fõztem, hiszen két kosztos is a nyakamba szakadt.

Az igazi Jókai bableves csülökkel  készül, de nekem ez volt most itthon, s lusta voltam ezért kimenni a piacra. Így is finom volt.

Hozzávalók:

  • 50 dkg füstölt karaj
  • 25 dkg debreceni füstölt parasztkolbász
  • 75 dkg tarka bab
  • 4 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • 1 kicsizeller
  • 1 fejvöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db csípõs hegyes paprika
  • 6 db chili
  • õrölt fekete bors 
  • õrölt csípõs paprika
  • 2 dl tejföl
  • olaj
  • 3 púpozott kanál liszt (rántáshoz)
  • 1 db tojás
  • 5 púpozott kanál liszt (csipetkéhez)
  • 2 dl vörösbor

Elkészítés:

A babot elõzõ nap beáztatom. A karajt felkockázom,felteszem  fõni két és fél liter vízben.

Elkészítem a csipetkét, hagyom száradni.Megpucolom a zöldségeket, 2 db chilit felvágok, felkarikázom a kolbászt.

Másfél óra elteltével hozzáadom a babot és a zöldségeket, fûszerezem. Elkészítem a rántást.
Amikor minden megfõtt, belerakom a kolbászt, beleöntöm a vörösbort, beleszaggatom a csipetkét,belekeverem a rántást.

Tálaláskor teszek rá két kanál tejfölt, s egy chilit.






Folytats a blogon ... eshobbychef.blogspot.com/2014/03/voro...

sponsored links

Keres?s