Vörös lencse leves kolbásszal

2014-08-13

sponsored links

Szeretem a vörös lencsét, gyorsan elkészül és finom. Jobban szeretem, mint a hagyományos lencsét. Nincs annyi macera vele, és szeretik a gyerekek is.

Vörös lencse leves kolbásszal

Hozzávalók: 1 fej hagyma, 1 darab sárgarépa, 1 evõkanál paradicsompüré, 2 cikk fokhagyma, 1 kávéskanál õrölt koriander, 20 dkg vörös lencse, 5 dl zöldség alaplé, 10 dkg kolbász, kevés balzsamecet, 5 dkg vaj.

Elkészítése: A hagymát és a sárgarépát megpucoljuk, a hagymát apróra vágjuk, a répát karikára. A hagymát a vajban megpároljuk, hozzáadjuk a répát, majd a sûrített paradicsomot, a durvára vágott fokhagymát és összepároljuk, belerakjuk a lencsét, felöntjük vízzel és az alaplével, fûszerezzük korianderrel és sóval, majd puhára fõzzük. Pürésítjük, majd kevés balzsamecettel ízesítjük. A kolbászból vékony szeleteket vágunk, és forró serpenyõben megsütjük. A levest a kolbásszal tálaljuk.

 


Folytats a blogon ... ottisfoz.szhblog.ro/2014/08/13/voros-...

sponsored links

Keres?s