Véres hurka télen-nyáron

2014-06-12

sponsored links

Bruno.jpg 

 

 

 

Ritka az olyan lelkiismeretes étterem, ahol a téli menüben megszeretett ételt megtalálod nyári kiadásban: a Bruno&Bruno ezzel a meglepetéssel szolgált épp a minap.

 

Visszatekintésképpen elmondom, hogy a tavaly nyár végén nyílt éttermet egy ideig nem volt kedvem kipróbálni, mert egy üzletház földszintjén kapott helyet. Nem szeretem a bevásárlóközpontokat, csak az alapfunkciójuknak megfelelõen használom õket: bemegyek, megveszem, elintézem, amit kell, aztán a folyósón nyomatott hülye zenéktõl és a tömegtõl zsibbadó aggyal menekülök. Az ilyen helyekre gyors étkezdék és kávézók valók, ahonnan gyorsan szabadul az ember.

 

Barátok vettek rá a kipróbálására: egyrészt a Hegyvidék Központ nem tipikus bevásárlóközpont, nincs tömeg és ricsaj. Másrészt a bejárat mellett van az ajtó, nem kell beljebb mennem, ha nem akarok. A parkolójegyet is érvényesítik. És ha ez nem elég: az étterem maga baromi jó. És lesz véres hurka. Hát megadtam magam, és egy novemberi napon ellátogattam a Brunóba, azóta pedig mindenkinek ajánlgatom.

 

 

 

 

 

 

A hely a nevét a tulajdonos, Herczeg Zoltán és az arculattervezõ, Ipacs Géza fiáról kapta (mindketten Brúnók) - elõször azt hittem, Herczeg Zoli két kutyájáról, de õket nem így hívják. Ebbõl is látszik a legkisebb részletekig átgondolt koncepció és a személyes indíttatás? Az étterem berendezése modern, már-már minimalista, a szervizben sincs semmi ?túlgondolt,? egyénieskedõ elem. Minden egyszerû, jó minõségû és kiszolgálja  a lényeget: a kiváló ételsort, amit az a? la carte étlapon és a falitáblán felsorakoztatnak. Az fenti galériában láthatjátok, mit tüntetett el három barátnõ egy óra alatt: én a sütõtökleves, szûzérme, somlói galuska felelõse voltam. Mielõtt részletesen elemezném az élményt, megmutatom az étlap egyik legszimpatikusabb elemét: beszállítóik felsorolását. 

 

 

 Bodrogi_Bruno 022.JPG

 

 

A sütõtöklevest (bár nagyon finom, selymes, harmonikus volt) a szezonalitás hiánya miatt most ugorjuk, jöjjön a lényeg: a mangalicaszûz rántott véres hurkával, zellerpürével és pirított lilaburgonyával. Ritkán sikerül összeállítani egy olyan tálat, ami valójában a hagyományos ízvilágból építkezik, mégis egy modern, könnyed fogás a végeredmény. Én gyógyíthatatlanul beleszerettem, és teljesen feldobott, mikor a nyári étlapot böngészve rábukkantam a nyári kiadásra: szûzpecsenye, véres hurka bunda nélkül, kápiapüré, gombák és boulangerie burgonya (én már tudom, mit eszem ott a jövõ héten).

 

 

 Bodrogi_Bruno 031.JPG

 

 

Végül pedig van egy dolog, amirõl verset lehet írni: a somlói galuska. Amit egyébként nem szeretek. De ezt IMÁDOM! Elõször is úgy néz ki, mint egy eltévedt minibolygó, ami becsapódott a csokoládészószba. Ez a minibolygó HABCSÓKból van, ebbe töltötték a vaníliakrémet, és a narancsos darált diót. A holdudvarban fellelhetõ némi kandírozott narancs zselé, benne áztatott mazsola, tejszínhab és pirított dió. Önmagában ezért a desszertért is érdemes betérni!

 

 

 

 

 

Zárásképpen felsorolom a lokáció általam is elfogadott elõnyeit (nyári vonatkozásban): az étterem légkondicionált, de aki szereti a meleget, kiülhet a teraszra. A parkolóban mindig van hely, maga az üzletház kulturált, szellõs. Ráadásul a környék sem zsúfolt, nagy forgalmú, így könnyen megközelíthetõ. Ebédmenüt is adnak, az ár/érték arányt tekintve korrekt áron, kiváló minõségben.

 

Nem véletlenül ajánlottam az Éva Konyhában is: a véleményemet több látogatás után is fenntartom.

 

 

 600x270_szoveges_1.jpg

 

 

 

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... ketcicakonyhaja.blog.hu/2014/06/12/ve...

sponsored links

Keres?s