Végre! A legfinomabb csirkeszárnyak és a híres Zé-féle kólás BBQ szósz!!!

2014-07-07

sponsored links

Rászántam magam, közreadom az egyik legféltettebb receptemet, a kólás barbecue szószt. És akkor már itt van mellé grátiszba a tökéletes, sütõben sült csirkeszárny receptje is. Rajta-rajta, csináljátok meg és szóljatok vissza, hogy milyen lett!

 IMG_8036.jpg

Hozzávalók a kólás BBQ szószhoz 4 személy részére:

 

  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 doboz (0,33-as) kóla
  • 2 babérlevél (lehetõleg friss, de a szárított is megteszi)
  • 2 dl ketchup
  • 3 evõkanál jófajta szójaszósz (pl. Kikkoman)
  • 1 evõkanál Sriracha vagy más chiliszósz
  • 1 teáskanálnyi Worcheser szósz
  • Kevés tört bors

 

Jótanács: rögtön csináljatok belõle dupla adagot, annyira jó lesz.

IMG_8041.jpg

1. Vágjátok apróra a vöröshagymát és kevés olajon pirítsátok le aranyszínûre.

2. Öntsétek rá a két doboz kólát.

3. Nem a leggusztább dolog ebben a fázisban, de túl lesztek rajta.

4. Kezdjétek el forralni és amikor már fele mennyiségûre párolgott, dobjátok bele a babért. Forraljátok tovább.

5. Ha kb. harmadára sûrûsödött, tehát úgy 2-2,5 dl maradt belõle, küldjétek bele a ketchupot, a szójaszószt, a chiliszószt és a Worchestert is. Forraljátok még egy kicsit, hogy szép sötétbarna és sûrû legyen.

6. Szûrjétek át egy szûrõn egy megfelelõ üvegtálba, hogy szép selymes szósz állaga legyen.

7. Kóstoljátok meg a végeredményt. Na??

 

Tökéletes csirkeszárnyak sütõben sütve 4 fõ részére:

  • 24 db csirkeszárny
  • 2 púpozott teáskanál füstölt paprika õrlemény (vagy édes fûszerpaprika)
  • 2 púpozott teáskanál görögszéna õrlemény
  • 2 csapott teáskanál szerecsendió
  • 2 púpozott teáskanál cayenne bors
  • 1 púpozott teáskanál tört feketebors
  • 2-3 csapott teáskanál só ízlés szerint
  • Kb. 4 evõkanál étolaj (annyi, hogy kenhetõ pasztává váljanak a fûszerek)

 

1. A csirkeszárnyak szárnyvégét vágjátok le, az nem fancy. Csak a szárnytõ és a középsõ rész maradjon egyben.

2. A fûszereket keverjétek össze egy tálban annyi étolajjal, hogy az egész kenhetõ pasztává váljon.

3. Kenjétek is be vele a csirkeszárnyakat.

4. Pakoljátok õket sütõpapírral bélelt tepsire, és borítsátok be az egészet alufóliával. Így fólia alatt süssétek 200 fokra elõmelegített sütõben 35-40 percig.

5. Vegyétek ki a tepsit, távolítsátok el a fóliát. A szárnyakat kenjétek át vékonyan a kólás szósszal.

6. Dobjátok vissza a szárnyakat 180 fokos sütõbe úgy 10-15 percre (hõlégkeverés esetén, anélkül kicsit tovább), amíg szépen karamellizálódik rajtuk a kólás bevonat.

IMG_8050_1.jpg

7. Tálaljátok a szárnyakat sült krumplival, coleslaw salátával és a maradék kólás BBQ szósszal! Ja meg persze kortyolgassatok mellé megfelelõ mennyiségût abból az aranyló színû italból, aminek olyan fehér hab van a tetején, most nem jut eszembe a neve...

EGY ARANCHINI SEM JÖNNE ROSSZUL AZ ESTI MECCS KÖZBEN. LÁTTÁTOK MÁR?

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... szarnyasizvadasz.blog.hu/2014/07/07/k...

sponsored links

Keres?s