Vásári kandírozott diákcsemege

2014-08-12

sponsored links

Gondolom nem vagyok egyedül a problémámmal. Egyszer kipróbáltam a kandírozott magokat egy vásárban és rákattantam. Függõ lettem. Azóta otthon is készítem ezt a csemegét és elmondhatom, nincs olyan ember a családban, aki ne küldött volna melegebb éghajlatra, mert ez a rágcsa nem a kalóriaszerénységérõl lett híres, de majszolását abbahagyni nem lehet.

kandírozott magok

Bátran merem ajánlani, hogy egy esti mozi mellé vagy akár csak baráti összejövetel esetére készítsétek el. A lényeg minimum egy kiló magot szerezettek be, mert az is kevés lesz. Bármi lehet, mogyoró, mandula, dió, diákcsemege, szárított vörösáfonya, nagyszemû vagy arany mazsola, a lényeg ropogjon.

Hozzávalók:

20 dkg ropogós mag vagy nagy szemû mazsola

60 g kristálycukor

20 g víz

2 tk vaj vagy margarin

Nem kell megijedni látszatra kevésnek tûnik ez a cukor víz mennyiség, de pont elég bevonat lesz majd a magokon, nem lesz túl édes és mégis varázslatosan karamelles bevonat képzõdik majd.

Ha valaki extrát is szeretne a még meleg magokat forgassa majd meg fahéjas porcukorban.

A cukrot a vízzel elkeverjük és forraljuk, amíg szirupos nem lesz ezt kb 110 fokon éri majd el. De szemmel is észrevehetõ egyre kevesebb buborék lesz benne és már ragacsosan fog majd folyni.

Ekkor adjuk hozzá a magokat és kavargassuk amíg a magok felületén a cukor kikristályosodik. Magas lángon folyamatos kevergetés mellett megvárjuk, míg a cukor rákaramellizálódik a magok felületére, ekkor adjuk hozzá a vajat és forgassuk át fakanállal.

Öntsük zsírpapírra, vagy szilikonlapra, terítsük el, hogy a magok elváljanak egymástól. A vaj miatt ezt könnyedén meg is teszik majd nekünk.

Ha fahéjasat szeretnénk, egyik felét tegyük fahéjas porcukorba, rázzuk össze majd szitáljuk le a felesleges cukrot és egy tálban hagyjuk hûlni.

Nem fogjuk megállni, hogy ne kapjunk be egy darabot, de vigyázat ilyenkor még nagyon forró, kapkodjuk gyorsan a kezünket, miközben hûtjük és ízleljük. :)

2



1


Folytats a blogon ... vacsinalam.cafeblog.hu/2014/08/12/vas...

sponsored links

Keres?s