Vándordíj - Liebster award

2014-07-01

sponsored links

Díjat kaptam! Mégpedig a Liebster award vándordíjat. Ági lepett meg vele, a Konyhán innen-kerten túl blog háziasszonya. Ezúton is köszönöm Neked Ági :-)

 "A Liebster award lénye abban áll, hogy válaszolunk arra a négy kérdésre, amit a díj átadója tesz fel nekünk, majd -mivel ugyebár vándordíj-, továbbadjuk azt 11 általunk kedvelt bloggernek a mi négy kérdésünkkel." 

 A nekem (és tíz blogger társamnak) szánt kérdések a következõek:

1. Mi a kedvenc nyári alapanyagod?
Nem tudok egyet kiemelni, mindig abba vagyok "szerelmes", ami éppen érik. Elõször az eper, aztán a málna, a ribizli, cseresznye, meggy, sárga és õszibarack, a szeder, és még sorolhatnám a sok kedvencet... :-)

2. Mi a legkedvesebb gyermekkori ételed?
Ebbõl sem tudok csak egyet megemlíteni. Az egyik kedvencem a paprikás csirke volt nokedlivel. És imádtam a bundás kenyeret, amit lusta vasárnapokon együtt evett a család.  Gyerekkoromban volt egy horgász tanyánk, ahol Apukám szebbnél szebb halakat fogott. (És mekkorákat!) Anya a zsákmányokból olyan halászlét tudott fõzni, hogy ha minden nap azt kellett volna ennem, akkor is boldogan vettem volna az akadályt :-) Még egy favorit, ez Anyu találmánya: héjában sült krumpli zöldvajjal. Direkt írom így: mert nem holmi zöld vaj, amirõl beszélünk. A ZÖLDVAJ az egy fogalom. Nincs rá konkrét recept, sós vajjal kevert zöldfûszerek (amiket épp talált a kertben), néha még zsenge spenót is került bele, és sok fokhagyma. A félbevágott újkrumplira köménymagot hintett, így sütötte meg, és még forrón ettük azt a csodálatos zöldvajat rákenve úgy, hogy az elolvadt a krumplik tetején. 
Az Erdélyi Konyhában már meséltem egy nagyon kedves gyerekkori emlékemrõl, amikor Édesanyám reggel iskola elõtt leszaladt a kertbe epret szedni, és mire álmosan a konyhaasztalhoz ültem, már ott piroslott a frissen fõzött lekvár az asztalon. Ennek az ízét sem felejtem el soha <3
Az egyik legkedvesebb névnapi ajándékom egy palacsinta volt. Lepke alakú. Szeretettel töltve. Csurig! Anyu csinálta nekem. <3 <3 <3 A tésztából pillangót "festett" a serpenyõbe. Miután megsült, fel is díszítette. A pápaszemek baracklekvárból voltak. 
És amit még feltétlenül meg kell említenem, az a kakaós kalács. Nagymamám sütötte már Apunak amikor Õ volt gyerek, aztán Anyu sütötte az egész családnak. Kelt kalács rengeteg kakaóval. Amikor megsült és felvágtuk, csorgott ki belõle a sûrû csoki, néhol meg kis édes rögök maradtak benne... Nem tudom, hogy Apa, a Tesóm vagy Én szerettük jobban. Minden esetre egy nagy bögre hideg tejjel egyszerûen felülmúlhatatlan volt!

 3. Ki az aki a környezetedben legjobban inspirál?
Anyu, mert legendásan jól fõz és Tesóm, mert épp olyan konyhabolond, mint én. 

4. Melyik ország konyhája áll legközelebb a szívedhez? 
A magyar konyhán kívül nagyon szeretem a görög és az olasz konyhát. És néhány mexikói kaja is lázba tud hozni. 

És akkor tovább is adom a stafétát :


Persze a sorrend nem számít, mind a tizenegy blog nagyon kedves a szívemnek. Épp ugyanannyira. <3



És a kérdéseim:
1. Mi a kedvenc recepted a blogodról, és miért?
2. Kitõl tanultad a legtöbbet a sütés- fõzésrõl?
3. Mi volt a legnagyobb konyhai baklövésed?
4. Mire vagy a legbüszkébb ami a blognak köszönhetõ?

Ezúton köszönöm még egyszer Áginak a díjat és köszönöm az általam olvasott összes blog írójának, hogy remek írásaikkal, receptjeikkel és ötleteikkel, valamint nagyszerû fotóikkal gazdagítják a mindennapjaimat :-)



Folytats a blogon ... kakukkfu-hortobagyianna.blogspot.com/...

sponsored links

Keres?s