Válts egészségre a természet csodájával?

2014-07-09

sponsored links

Egy kis varázslat az egészségünkért? Válts egészségre a természet csodájával, mert a választás a Tied?Ha szeretnél kevesebb szénhidrátot vinni szervezetedbe, akkor kezdésnek, itt egy ?TUTI? tipp a mindennapokhoz. Már az elsõ hét után észre fogod venni a változást. Az ízlésed szépen átáll a visszafogottabb édes ízekre és a tested is jól reagál majd erre a jó döntésedre?:)

kókuszcukorTradíció és minõség ? Kókuszvirág cukor

Fogyasztása 5000 éves, az eltelt idõ alatt a feldolgozás nem változott. A kókuszcukor a kókuszpálma virágjának nektárjából készült cukorkülönlegesség. A kókuszcukor barna, édes, karamelles íze van, egyedülállóan karakteres, mégis lágy, enyhén karamellás. Nincsen kókusz íze, mivel a kókuszvirág nektárjából készül.

A virágok édes nektárját alacsony hõfokon kristályosra párologtatják. Ez a hagyományos módszer biztosítja, hogy a benne lévõ B1, B2, B3, B6 vitamin, a kálium, magnézium, cink vas, valamint a 16 féle aminosav nagy része nem vész el, ezért ezek a kókuszvirág cukor fogyasztásával bekerülnek a szervezetünkbe. Energia tartalom 300 kcal/100 g.

Glikémiás indexe 35, ami alacsony a többi cukoréhoz képest, így cukorbetegek is fogyaszthatják. Fogyasztható közvetlenül édesítõként, használható sütéshez, fõzéshez. Fogyasztása ajánlott mindenkinek, aki a tiszta, természetes, egészséges táplálkozást fontosnak tartja.

Gyermekek étrendjébe is kiválóan illeszthetõ, de tudnunk kell, hogy e természetes és fenséges ízû étek után nem szívesen térnek vissza az amúgy számos betegség alapját képezõ fehércukor vagy egyéb mesterséges édesítõk élettelen ízéhez.

Európában óriási népszerûségnek örvend, hiszen az alacsony glikémiás indexû ételek fogyasztásával normalizálódik az éhségérzet, így könnyebben kordában tartható akár a fogyókúra is.

kókuszcukor

Egészségügyi elõnyei részletesebben:

Gazdag aminosavak ? Mivel ez a feldolgozatlan, kókusz cukor tartalmazza ugyanazt a 16 aminosavat, mint a nedv, amelybõl származik. Pontosabban, 100 gramm kókusz cukor biztosítja számunkra 34,2 milligramm glutaminsav (fontos neurotranszmitter szükséges megfelelõ agymûködés), 11,2 milligramm aszparaginsav (elõsegíti anyagcsere funkció, és használják a depresszió kezelésére), 15.4 milligramm treonin (fenntartja protein-egyensúlyt a szervezetben), és 8,2 milligramm szerin (segédanyagok agy és az idegrendszer funkció), valamint az alacsonyabb mennyiségû egyéb esszenciális és nem-esszenciális aminosavakat. Ezek az aminosavak, hogy összetevõi a fehérjék, amelyek szükségesek a sejtek növekedését és javítás, anyagcsere funkció, és a termelés a hormonok és enzimek.

B-vitamin komplex ? A kókusz nedv gazdag vitaminokban, köztük 12 alapvetõ B-vitamin, és a kókusz cukor örökli ezt az elõnyt. Az összes, a B-vitaminok, kókusz cukor legmagasabb inozit (B8-vitamin), amely szükséges az egészséges sejtek képzõdéséhez, a szorongás, szomorúság kezelésére is használják. Kókuszdió cukor magas a tiamin, riboflavin, folsav, kolin, piridoxál, paraaminobezoic-sav, pantoténsav, és a nikotinsav. Még nyomokban tartalmaz B12-vitamin, amely ritkán található növényekben. Mindezek a B-vitamin segíti a sejtek anyagcseréjét, és minket energiával.

Kiváló forrása a nyomelemek - Már egy teáskanál kókusz cukor tartalmaz számos nyomelemet, amelyek nem találhatók meg a finomított cukorban. Ezek az ásványi anyagok közé tartozik a foszfor (fontos a csontok növekedését és vesefunkció), kálium- (csökkenti a magas vérnyomást, és csökkenti a vércukorszintet). A nitrogén (kezeli szív-és érrendszeri betegségek), magnézium (szabályozza az anyagcserét és serkenti az agy), mangán (fontos antioxidáns), réz (segít kiadás energia és segédeszközök a melanin termelését a bõr), valamint az alacsonyabb mennyiségû cink, vas, kalcium, bór, kén, nátrium és a klór.

Forrás: spiritfoods.net

A szerzõrõl:

Michael Ravensthorpe egy független író, akinek kutatási területei közé tartozik a táplálkozás, alternatív gyógyászat, és bushcraft. Õ az alkotója a Spiritfoods honlapnak, amelyen keresztül elé tárja a világnak, melyek a legegészségesebb élelmiszerek.

Klarissza


Folytats a blogon ... klarisszafalatozoja.cafeblog.hu/2014/...

sponsored links

Keres?s