Vágyódás netovábbja?

2014-04-13

sponsored links

Ha nincs idõnk, de gyorsan kell valami, ezt a desszertet hamar el lehet készíteni. Az oreo és a mascarpone krémsajt egymásra találása, igazi fehér-fekete csábítás, melynek nem lehet ellenállni. Szép, gyönyörû és nagyon finom? Egy kis variációval, sütés nélkül pár perc alatt elkészíthetõ. A sajttorta minden változat imádom, de fõleg azt, amit egyszerûen el lehet készíteni, egy fárasztó nap után és nem utolsó sorban a gyerekek is imádják?, akár vendégvárónak is megállja a helyét? :)

whiskys oreo keksz sajttorta kehelybenWhiskys Oreo keksz sajttorta kehelyben

Hozzávalók:

7-8 darab Oreo keksz

250g mascarpone

1 dl tejszín

3 cl whisky

1 csomag vaníliás puding por

? l tej

1 ek cukor







Elkészítés:

A pudingport az utasításnak megfelelõen fél liter tejjel felfõzzük, ha kész, lekapcsoljuk a hõt, és 1 ek cukorral ízesítjük. Hagyjuk kihûlni egy kicsit.

Ha kihûlt a puding, akkor keverjük össze jól egy robotgéppel a mascarpone krémsajttal.

whiskys oreos kekszes sajttorta tejszinhabbal

Ezt követõen a tejszín a whiskyvel keverjük el, ezzel fogjuk meglocsolni a keksz darabkákat. Ha gyerekeknek is készül, hagyjuk ki az italt és csak tejszínt használjunk.

whiskys oreos kekszes sajttorta

Ha ezzel is megvagyunk, akkor az oreo kekszet rétegenként tördeljük a poharak aljára, locsoljuk meg tejszínes whiskyvel és tegyünk rá a sajtkrémbõl a kekszre, aztán megint oreo apró keksz, és megint krém.

A tetejét díszítsük tejszínhabbal, és oreo keksszel.

Jó étvágyat!

Klarissza



Folytats a blogon ... klarisszafalatozoja.cafeblog.hu/2014/...

sponsored links

Keres?s