VÉRNARANCSOS PITE MÁKOS OMLÓS TÉSZTÁVAL

2014-03-10

sponsored links


Ezek a vérnarancsok az idei tél utolsó példányai attól tartok. Már csak arra vártak, hogy legyen némi napfény, ami melengetõen megsüti õket, hogy méltóképpen megörökíthessem. A citomkrémes pite mintájára készült, mégis némi változtatással. A krémbe kevesebb cukor került, mintha citrommal készült volna, a másik pedig hogy a hagyományos omlós tészta helyett egész mák is merült bele. Szuper párosítás volt, citrommal is megér egy próbát. 
Egy valamit mindenképpen megjegyeznék itt: sajnos sokáig sütöttem a hasonló pitéket úgy, hogy a krém már sütés elõtt összekapódott. Most volt idõm alaposan utánaolvasni és megtudtam, hogy ha az ember a tojás-tejszín-cukor keverékhez adja a citrom vagy narancslevet, a gyümölcs savassága azonnal kicsaphatja mind a tojás mind a tejfehérjéket. Ha azonban elõször a gyümölcslevet cukorral édesítjük (ezáltal veszít a savaságából) és utána adjuk hozzá a tojás-tejszín keveréket elkerülhetõ a kicsapódás. Én így tettem és mûködött :-) 

Hozzávalók egy négyszögletes piteformához:

a tésztához:
175 liszt
100 gr sótlan vaj ...

Folytats a blogon ... coffeinmentes.blogspot.com/2014/03/ve...

sponsored links

Keres?s