Vodkás szamocalikõr/Eperlikõr II.

2014-06-13

sponsored links

Vodkás szamocalikõr/Eperlikõr II.

Ahogy korábban írtam, újra kísérletezek a földieper (szamóca) likõrrel.

Ezúttal változtattam a receptturán és a technológián is. Csökkentettem a cukor mennyiségét, s az üveget nem az árnyékos kamrába, hanem a napos teraszra tettem. Vagyis visszatértem az Iránban jól bevált módszerhez. Az idõt is megnöveltem.

Hozzávalók :
  • 2 kg szamóca (földieper
  • 75 dkg cukor
  • 1  liter vodka
  • (1 héttel késõbb)
  • élesztõ
  • vodka
Elkészítés:

Az epret alaposan megmosom, leszedem a csumáját, félbevágom, a nagyobbakat háromba, beteszem egy nagy üvegbe, s rászórom a cukrot rétegesen. Ráöntöm a vodkát, lezárom, s kiteszem a teraszra.

Most már csak melegre és sok napsütésre, s legalább 1 hónapra   van szükség.

Hogy a fermentáció biztosan beinduljon, egy héttel késõbb szórtam rá élesztõt is, s az alkoholtartalom növelése érdekében öntöttem hozzá még vodkát..


Végül az üveg csak a kamrában kötött ki, a feleségemet zavarta a teraszon való napozás közben a látványa.

Az áprilisban eltett italt ma fejtettem üvegekbe, kb. 19 dl lett az erednény.



Épp egy fotót készítettem, amikor a feleségem kijött a konyhába, s rögtön tette a gunyoros megjegyzéseit. Nem vagyok normális, miért kell ezt lefényképezni. Majd õ ír néhány kommentet, melyben nevetségessé tesz. Még az sem tartotta vissza, hogy ma van a születésnapom.


Folytats a blogon ... eshobbychef.blogspot.com/2014/06/vodk...

sponsored links

Keres?s