VKF 46. forduló

2011-12-30

sponsored links



Nana
a 46. VKF-re vonatkozó kiírását nagy örömmel olvastam, és talán még dörzsöltem is a tenyerem, hogy jó lesz errõl írni. Csakhogy az utóbbi napokban a "leszokunk a evésrõl" volt, meg valahogy nincs ihlet megírni...

Hm, a három nap elteltével sem lett jobb a helyzet, csakhogy azóta kaptam tanácsokat. :)
Miszerint mindenki arról fog írni, hogy sajnálta szegény állatokat, egészségesen akar élni stb.
Ehelyett le kellene írnom, hogy hajdan volt egy tengerimalacom, aki annak ellenére, hogy csak mindenféle zöldségeket evett - és még az édes gyümölcsöket sem szerette - majd kicsattant az egészségtõl. Így majd száz évig fogok élni, gondoltam, meg amúgy is mindig gyûlöltem a csirke kopasztását, mert olyan büdös, hát eldöntöttem, hogy vegetáriánus leszek. A helyi kakas legnagyobb örömére ezután Anya - legnagyobb bánatára - kevesebbet rohangált nagy késsel a csirkeudvarban.

A valóság mindebbõl annyi, hogy sosem volt tengerimuttyom, de nagyon hasonló az ízlésünk. (Bár ha úgy nézzük augusztus óta van, vagy én vagyok neki, de az vérengzõbb fenevad. ;) )
A realitásokhoz visszatérve az jut eszembe, hogy gyermekkorom óta hallottam, hogy a hús nem egészséges. Nagyapám amióta emlékszem, vegetáriánus, most 89 éves. De nem csak tõle, hogy eljön az az idõszak, amikor emberi fogyasztásra nem lesznek alkalmasak az állatok. A fiúk a családban sosem kedvelték a hús ételeket, én, mivel kevésszer került az asztalra, örültem, ha ehettem.
Azután telt múlt az idõ, és azt vettem észre, hogy egyre többször látom a tévében a marhavészt, csirkeinfluenzát, néztem, ahogy konténerekbe öntik a Híradóban bemutatott képeken a döglött állatokat, és kifordult a számból az ...

Folytats a blogon ... biobrigi.blogspot.com/2011/12/vkf-46-...

sponsored links

Keres?s