VITELLO TONNATO

2014-07-03

sponsored links



/VITELLO TONNATO/


...... vagyis tonhal-kremes borju, ami ma nalam sovany disznohusbol keszult, mert azt kaptam a boltban..... Eredetileg Piemonte megyeben keszitettek, mint "eloetel", de mara mar az egesz olasz konyha elterjedt finom receptje, es inkabb masodik fogaskent talaljak.
Gyakorlatilag egy szep nagy darab sovany borjuhust zoldseges leben meg kell fozni, sajat leveben kihuteni (en elozo nap este szoktam megfozni kuktaban), vekonyan felszeletelni, es a percek alatt osszeallithato tonhalkremmel talalni.
Nalunk eleg sokszor szerepel az etrendunkben, foleg nyaron... amikor hidegre es konnyure vagyik az emberfia :-)
A kicsit szarazabb pulykamellet is feldobja a tonhalkrem, neha abbol is szoktam kesziteni.

Hozzavalok: (6 szemelyre)

1 kg sovany borju- vagy marhahus egeszben (fartõ)
1 voroshagyma, 1 sargarepa, 1 szal halvinyito zeller vagy kis darab ...

Folytats a blogon ... pizzorante.blogspot.com/2014/07/vitel...

sponsored links

Keres?s