Vitamindús kalóriaszegény finomság?
sponsored links
Ahogyan még biztosan nem kóstoltad. Ez az egyik nagyon közkedvelt salátánk? Isteni finom és megunhatatlan? a hozzátartozó teljeskiörlésû lepénykenyér az én saját fejlesztésû egészséges kenyér helyettesítõm a mindennapokhoz, aminek az elkészítése 15 percnél nem tart tovább?Érdemes kipróbálni? szívbõl ajánlom? Az egész recept leírása több idõbe telt, mint a saláta elkészítése a lepénykenyérrel együtt?:)
Nizzai saláta/teljeskiörlésû lepény kenyérrel ? sült sajttal
Az öntethez:
az alábbiakat mozsárba összetörjük:
1 kk dijoni mustár
3 szem kapribogyó
2 db szardellafilé
+ hozzáadunk:
2 db fokhagyma gerezdet
egy csipet ötbors fûszert
2 kk vörösbor ecet
? csokor petrezselyem
3 -4 ek extra szûz olívaolaj és jól összekeverjük az öntetet.
A salátához:
4 db közepes krumpli ? héjában megfõzve
5-6 db koktélparadicsom - félbevágva
1 db kis zöldpaprika
3 db zöldhagyma
2 maréknyi jégsaláta vagy rukkola
3 db kemény tojás
2 doboz natúr Rio Mare tonhal konzerv
1 maréknyi fekete olajbogyó
5-10 dkg zöldbab ? most ezt én kihagytam, nem volt itthon, de nem csorbította a salátánkat
2 szelet sütni való sajt
Klarissz teljeskiörlésû lepénykenyér:
230 g BIO teljeskiörlésû búzaliszt
20 g lenmagliszt
250 g görög natúr joghurt
1 kk himalája só
? sütõpor
Elkészítés:
Egy fazékba, sós vízbe feltesszük a jól megmosott krumplit, héjastul.
Egy másik lábasba, feltesszük fõzni a tojást hideg, sós vízbe, fõzési idõ 10 perc, ha nagyon keményre szeretnénk, ha lágyabbra szeretnénk a sárgáját, akkor 7-8 perc.
Ha kész, hideg vízzel öblítsük le, és hideg vízbe tegyük vissza a tojásokat, és törjük meg egy kicsit, és tegyük vissza a vízbe. Majd késõbb megpucoljuk. - Ez azért jó, mert ha megtörjük a tojás héját, akkor alá megy a víz és könnyebben, szebben tudjuk megpucolni -.
Készítsük el a lepény kenyeret, egy tálban a fenti hozzávalókat keverjük el, gyúrjuk jól át 1-2 perc, vágjuk 4 felé a tésztát. Az egyik félre tett tésztánkat, lisztezzük be és nyújtsuk ki kör alakúra, kb. fél-1 cm vastagságúra. - Nem baj, ha nem szépen sikerül, segíthetünk magunkon, tegyünk rá egy tányért és vágjuk körbe. Így szép kör alakú lepény kenyeret kapunk -. Most következzen a másik tészta darab, ezt is a fentiek szerint nyújtsuk ki. És így tovább, amíg el nem fogy a tészta.
Ha elkészültünk, akkor egy száraz serpenyõbe süssük ki a lepényeket, ha kész tegyük tányérra és fedjük le egy másikkal.? a maradék tésztát, ami leesett a körbe vágásnál, a végén gyúrjuk össze, nyújtsuk, és vágjunk ki háromszögeket és majd ezt is kisüthetjük -. Ha nem használjuk fel az összes lepénytésztát, akkor tegyük alufóliába és a hûtõbe, akár egy hétig is eláll. Késõbb felhasználhatjuk. Ez nagyon finom, és helyettesítheti a mindennapokban a kenyeret, és egészséges.
Ha zöldbabot is adunk hozzá, ? nekem most sajnos nem volt ? akkor lobogó forró sós vízbe, egy szûrõ segítségével mártsuk bele 8-10 másodpercre, és ezt követõen jeges vízbe helyezzük a babot, így roppanós marad és szép zöld színét is megtartja.
Ha készen vagyunk, akkor készítsük el az öntetet. Egy mozsárban a fenti öntetnél lévõ hozzávalókat összetörjük, jól elkeverjük. Ha kész tegyük félre.
Ha megfõtt a krumpli, akkor öntsük le róla a forró vízet és engedjünk rá hideg vízet, tegyük félre hûlni.
Amíg hûl a krumpli, egy salátástálban összekészítjük a negyedekre vágott paradicsomot, a vékony szeletekre vágott paprikát, karikára vágott zöldhagymát, maréknyi jégsalátát. Vágjuk félbe az olívabogyót és azt is szórjuk a salátára. Tegyük hozzá a lecsepegtetett zöldbabot is. Keverjük össze.
Pucoljuk meg a tojást, és vágjuk félbe, vagy negyedekre.
Ha készen vagyunk, pucoljuk le a héját a krumpliról, és vágjuk karikára.
2 szelet sajtot pirítsunk meg egy serpenyõbe és tegyük félre.
Ha mindennel elkészültünk, állítsuk össze a salátánkat. Az öntettel kenjük meg a tányérunk alját, helyezzük rá az elõkészített salátánkat. Tegyük rá a krumplit, tojást.
Csepegtessük le a tonhalat, vagyis szûrjük le az olíva olajat róla egy tálkába, és a tonhalat szeleteljük fel, és tegyük a salátánkra. Csurgassunk rá az elkészített öntetbõl, és még a leszûrt tonhalas olajból is a salátánkara. Szórjuk meg pirított tökmaggal, és szárított aszalt szilva darabokkal.
Teljeskiörlésû lepénykenyérrel és sült sajttal tálaljuk, de magában is laktató a saláta.
Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza
Nizzai saláta/teljeskiörlésû lepény kenyérrel ? sült sajttal
Az öntethez:
az alábbiakat mozsárba összetörjük:
1 kk dijoni mustár
3 szem kapribogyó
2 db szardellafilé
+ hozzáadunk:
2 db fokhagyma gerezdet
egy csipet ötbors fûszert
2 kk vörösbor ecet
? csokor petrezselyem
3 -4 ek extra szûz olívaolaj és jól összekeverjük az öntetet.
A salátához:
4 db közepes krumpli ? héjában megfõzve
5-6 db koktélparadicsom - félbevágva
1 db kis zöldpaprika
3 db zöldhagyma
2 maréknyi jégsaláta vagy rukkola
3 db kemény tojás
2 doboz natúr Rio Mare tonhal konzerv
1 maréknyi fekete olajbogyó
5-10 dkg zöldbab ? most ezt én kihagytam, nem volt itthon, de nem csorbította a salátánkat
2 szelet sütni való sajt
Klarissz teljeskiörlésû lepénykenyér:
230 g BIO teljeskiörlésû búzaliszt
20 g lenmagliszt
250 g görög natúr joghurt
1 kk himalája só
? sütõpor
Elkészítés:
Egy fazékba, sós vízbe feltesszük a jól megmosott krumplit, héjastul.
Egy másik lábasba, feltesszük fõzni a tojást hideg, sós vízbe, fõzési idõ 10 perc, ha nagyon keményre szeretnénk, ha lágyabbra szeretnénk a sárgáját, akkor 7-8 perc.
Ha kész, hideg vízzel öblítsük le, és hideg vízbe tegyük vissza a tojásokat, és törjük meg egy kicsit, és tegyük vissza a vízbe. Majd késõbb megpucoljuk. - Ez azért jó, mert ha megtörjük a tojás héját, akkor alá megy a víz és könnyebben, szebben tudjuk megpucolni -.
Készítsük el a lepény kenyeret, egy tálban a fenti hozzávalókat keverjük el, gyúrjuk jól át 1-2 perc, vágjuk 4 felé a tésztát. Az egyik félre tett tésztánkat, lisztezzük be és nyújtsuk ki kör alakúra, kb. fél-1 cm vastagságúra. - Nem baj, ha nem szépen sikerül, segíthetünk magunkon, tegyünk rá egy tányért és vágjuk körbe. Így szép kör alakú lepény kenyeret kapunk -. Most következzen a másik tészta darab, ezt is a fentiek szerint nyújtsuk ki. És így tovább, amíg el nem fogy a tészta.
Ha elkészültünk, akkor egy száraz serpenyõbe süssük ki a lepényeket, ha kész tegyük tányérra és fedjük le egy másikkal.? a maradék tésztát, ami leesett a körbe vágásnál, a végén gyúrjuk össze, nyújtsuk, és vágjunk ki háromszögeket és majd ezt is kisüthetjük -. Ha nem használjuk fel az összes lepénytésztát, akkor tegyük alufóliába és a hûtõbe, akár egy hétig is eláll. Késõbb felhasználhatjuk. Ez nagyon finom, és helyettesítheti a mindennapokban a kenyeret, és egészséges.
Ha zöldbabot is adunk hozzá, ? nekem most sajnos nem volt ? akkor lobogó forró sós vízbe, egy szûrõ segítségével mártsuk bele 8-10 másodpercre, és ezt követõen jeges vízbe helyezzük a babot, így roppanós marad és szép zöld színét is megtartja.
Ha készen vagyunk, akkor készítsük el az öntetet. Egy mozsárban a fenti öntetnél lévõ hozzávalókat összetörjük, jól elkeverjük. Ha kész tegyük félre.
Ha megfõtt a krumpli, akkor öntsük le róla a forró vízet és engedjünk rá hideg vízet, tegyük félre hûlni.
Amíg hûl a krumpli, egy salátástálban összekészítjük a negyedekre vágott paradicsomot, a vékony szeletekre vágott paprikát, karikára vágott zöldhagymát, maréknyi jégsalátát. Vágjuk félbe az olívabogyót és azt is szórjuk a salátára. Tegyük hozzá a lecsepegtetett zöldbabot is. Keverjük össze.
Pucoljuk meg a tojást, és vágjuk félbe, vagy negyedekre.
Ha készen vagyunk, pucoljuk le a héját a krumpliról, és vágjuk karikára.
2 szelet sajtot pirítsunk meg egy serpenyõbe és tegyük félre.
Ha mindennel elkészültünk, állítsuk össze a salátánkat. Az öntettel kenjük meg a tányérunk alját, helyezzük rá az elõkészített salátánkat. Tegyük rá a krumplit, tojást.
Csepegtessük le a tonhalat, vagyis szûrjük le az olíva olajat róla egy tálkába, és a tonhalat szeleteljük fel, és tegyük a salátánkra. Csurgassunk rá az elkészített öntetbõl, és még a leszûrt tonhalas olajból is a salátánkara. Szórjuk meg pirított tökmaggal, és szárított aszalt szilva darabokkal.
Teljeskiörlésû lepénykenyérrel és sült sajttal tálaljuk, de magában is laktató a saláta.
Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza