Visszapattant a Liebster díj - köszi Edina

2014-08-11

sponsored links

Homebisztro Edina visszadobta a díjat a saját kérdéseivel, amit hálásan megköszönök neki, mert arany!! Nem gondoltam volna, így meglepett, mikor saját blogom is szerepelt a listájában.
KÖSZÖNÖM!!
Edinával véletlenül akadtam össze a hálón, már nem is emlékszem, hol és mikor és milyen apropóból, de azóta is kitartóan olvasom, és másolom a receptjeit, amikor tudom. Eszembe jutott, az orgonás cukorról készült bejegyzése volt az, amire felkaptam a fejem.
A fotói lenyûgõzõek, irigylésre méltóak, én csak gyönyörködöm ennyi szépség láttán. Soha nem érem utól ezt a nõszemélyt stílusban és minõségi munkában. De nagyon örülök neki, hogy megajándékoz a blogján található gyönyörrel.

A díjas bejegyzése itt olvasható, amiben a válaszaim is ott vannak a kommentek között, és mivel annyira vicces és aranyos az egész, ide is belinkelem:


Kérdései:
"1/a, b: Melyik nemzet konyhája tetszett a legjobban amit esetleg helyben kóstoltál, és/vagy melyik nemzet konyháját kóstolnád meg még helyben.

2. Ha valaki azt mondaná Neked egy városban, hogy egy nap alatt körbevisz a helyi ?gasztronómiai nevezetességeken? akkor mit választanál? Streetfood vagy Michelin csillag? A két stílust nem lehet keverni. (És azzal a nem életszerû feltételezéssel élve, hogy mindkét helyen az ételért egyenlõ árat kell fizetni.)

3. Nasiban édes vagy sós, borban vörös vagy fehér?

4. Azt gondolom aki gasztroblogot ír, sokmindenre nyitott. De mégis kell lennie valami ételnek ami egyszerûen nem csúszik. Sõt az arcunk elõtt tíz centire elhelyezkedõ láthatatlan pajzson se hatol hát. Mi az? "

Válaszaim:
1. természetesen Itália, az itteni konyha mindent visz, imádom, az elõételektõl a desszertig mindenét, és szeretnék én mindent itthon elõállítani, de meg kell valljam, hogy van, amihez soha nem kezdenék neki, egyszerûen jobb étteremben, mint itthon ? igaz, a pizzáról is ezt mondtam, aztán sikerült itthon fantasztikusat alkotni. Ha más ország ételeire gondolok, azonnal beugrik a balin egy indiai szakács éttermében elfogyasztott és többször repetázott Chap Chai, amit egy indonéz gazdag leves, amit õ kicsit indiasított. Ha rágondolok, beindul a nyálelválasztásom.
2. Én is inkább a streetfoodra szavazok -nem bírom az elõkelõ helyeket, márpedig a csillagokat csak annak adják, akinek pénze van, és nem csak tehetsége. (Sajnos így mûködnek ezek)
3. Nasi csakis édes lehet. Sajnos van az agyamnak egy olyan része, ami állandóan mûködik, és ez az édes ízekhez kapcsolódik. Megszállottan szeretem az édeset. Tudja valaki, hogy lehet törölni ezt a funkciót??? Borban nyáron a habzó fehér, mikor hideg van, vörös, illetve érvényes az örök szabály is! Ha nem tudom, mit igyak, jöhet a rose, de abból is inkább a habzót szeretem.
4. Osztriga, bogarak, egyelõre ennyi jut eszembe, de biztos ha tudnám, miket esznek szerte a világban, bõvülne villámgyorsan a lista.

Folytats a blogon ... cheffeleseg.blogspot.com/2014/08/viss...

sponsored links

Keres?s