Virslis-sonkás olaszcsavart

2014-07-02

sponsored links



Vacsoraidõhöz közeledve szétnéztem a hûtõben, hogy milyen prédát tálalhatnék fel vacsorára a családnak. Az egyik polcról 2 szál Pikok bécsi virsli meg  2 szelet Dulano sonka nézett vissza rám. Elhatároztam, hogy ezekbõl készítek 3 személyre a vacsorát. Kellett még hozzá 1 közepes fej hagyma, 2-3 evõkanál olaj,  4 nagyobb, kissé már megpuhult paradicsom, 1 hegyes erõs paprika, 1 evõkanálnyi sûrített paradicsom, só, bazsalikom, oregano, pizza fûszer, 2-2,5 dl víz, pár csepp folyékony édesítõ, 1 csomag (500 gr) olaszcsavart tészta, 1 liter forró víz, 1 fehér kanál só, pici olaj.
Elõször vizet forraltam a tészta fõzéséhez, amikor felforrt sót, olajat tettem bele, majd a tésztát, átkevertem, lefedve takarékon 10 percig fõztem 1-2x átkeverve, aztán félrehúztam.
A hagymát egészen apróra vágtam, serpenyõbe raktam kevés olajjal. Jöhetett a virsli, amit vékony karikákra szeltem, aztán a két szelet sonka, amit apróra kockáztam, majd mehetett a serpenyõ a tûzhelyre. Közepes fokozaton szép lassan sütöttem, közben meghámoztam és felkockáztam a paradicsomot, kimagoztam a hegyes erõs paprikát és azt is vékonyra szeltem, azok is mehettek a serpenyõbe. Rányomtam a sûrített paradicsomot, felöntöttem vízzel, ízesítettem sóval és a fûszerekkel és takarékon fõztem addig, míg a paradicsom szép mártássá alakult. Belekevertem a kifõtt tésztát és máris vacsorázhattunk. Pár perc és pár hozzávaló kellett csak. Igaz nem testkontrollos, de nagyon egyszerû és finom olasz ízvilágú tészta volt.



Folytats a blogon ... hzias2.blogspot.com/2014/07/virslis-s...

sponsored links

Keres?s