Virsli házilag

2018-03-14

sponsored links

Házi virsli, mindenféle adalék, színezék és ízfokozó nélkül. Én kicsit megfüstöltem, de akár ki is maradhat, natúron is finom. Fagyasztás, majd fõzés után a vékony héját könnyen le lehetett húzni.





Hozzávalók: 2,5 kg felsõ csirkecomb, 1 hagyma, 3 cikk fokhagyma,  4 dkg só, 1 evõkanál fehérbors, 1 teáskanál fûszerpaprika,  1 teáskanál szerecsendió, ?  teáskanál gyömbérpor,  30 m júhbél.

Elkészítése: 
  1. A csirkecombokat kicsontoljuk, bõrét lehúzzuk, a húst megmossuk és szûrõben lecsöpögtetjük. 
  2. A csontokból és a bõrbõl a hagymával meg a fokhagymával 7 dl alaplevet fõzünk. Lehûtjük, majd kásásra fagyasztjuk.
  3. A húst csíkokra felvágjuk. 
  4. Közepes lyúkú  tárcsán ledaráljuk. 
  1. Újból ledaráljuk  kisebb lyukú tárcsát használva. 
  2. A húst egy tálba tesszük, rászórjuk a fûszereket.
  3. Miközben a kásás húslevest adagoljuk, egy botmixerrel turmixoljuk.
  4. Az összeturmixolt massza állaga krémes kell legyen. 

  1. A júhbelet langyos vízbe áztatjuk, 1 m-es darabokra vágjuk, majd felfújjuk.
  2. Kolbásztöltõ segítségével a masszát a belekbe töltjük.
  3. A megtöltött virslit tetszõleges méretûre párosítjuk, 5 percig hideg vízben tarjuk.
  4. Tepsibe helyezzük, felöntjük langyos vízzel, majd forró sütõben 30 percig gõzöljük.

Rúdra akasztjuk, 1 napig szikkadni hagyjuk, majd gyenge füstön füstöljük. 








Folytats a blogon ... https://aledakonyhaja.blogspot.com/20...

sponsored links

Keres?s