Vintage Garden ? Sajtos marhaburger

2014-07-07

sponsored links

A Vintage mánia fénykorát éli már Magyarországon is. Sokan egybõl a retróra asszociálnak belõle, de valójában az 1920 és 1960-as évek közötti idõszak jellegzetes stílusjegyeit jelenti, legyen az öltözködésre vagy akár bútorra lefordítva. Idehaza szinte egyszerre robbant be a csináld magad õrülettel, így minden adott volt a nagy bummhoz.

A Vintage Garden tökéletes ellenpéldája a városban jelenleg szintén hódító romkocsma trendnek. Igaz az étterem minden pontjában a bõ 80 évvel ezelõtti divatot követi, de olyan minõségben teszi mindezt, amit rengeteg egyéb étterem megirigyelne a városban. Tökéletesen átgondolt kialakítás és berendezés valljuk, be sokkal több munkát igényel egy ilyen, mint egy lelakott udvarba bedobni 70 darab kiszuperált iskolaszéket.

A pincérek egytõl-egyig férfiak voltak ott tartózkodásom alatt és itt egybõl lejött, hogy ezt a helyet elsõsorban a nõi vendégsereg számára nyitották. Legtöbbjük nagyjából a kifutóról érkezhetett vagy éppen macho képzõbõl. Az étlapon több különbözõ fogást találni, levesek, tészták, fõételek, de van egy Burgeres rovat is ami számomra tökéletesen meg is felel. Az itallapon van sör is, de úgy éreztem itt ezt nem kéne, inkább legyen egy limonádé…

Esztétikai megjelenés: Egy téglalap alakú tányéron érkezik a burger nem teljesen összeszerelve, ami annyit jelent csupán, hogy fedelét nem teszik rá. A köretként felszolgált hasábburgonya egy zsírpapírral kibélelt bádogvödörben érkezik, de ezen is érzõdik, hogy egy pillanatig nem engedtek a minõségbõl. A húspogácsára varázslatosan egyenletesen sikerült a színe alapján vélhetõen cheddar sajtot ráolvasztani. A pogácsa látszik, hogy jó laza szerkezetû nincsen agyondöngölve. Alatta egy méretes paradicsomkarika lapul, amit szerintem coleslaw saláta követ, de 100%-ig nem mernék rá mérget venni. A sort végül egy salátalevél zárja, ami szinte tökéletesen egy ekkora méretû bucihoz lett szabva. A buci felsõ fele pirítás során kapott egy vékony réteg vajat, ami remekül beleolvadt. Összességében egy szépen összerakott burger, de a hely hangulatából kifolyólag megerõszakoltam elmém és késsel, villával álltam neki. A férfiönbecsülésem a limonádéval még kapott egy pofont, nekem a virág beletûzve már kicsit sok, ezt inkább kizárólag a nõi vendégeknél alkalmaznám.

Pont: 9/10

Ízvilág: A buci puha és ízre picit édesebb, mint az átlag, de egy ilyen helyen talán így is kell elõadni. A húspogácsa enyhén fûszerezett, textúrája pedig az egybõl szétolvasd a szánkban kategóriába sorolandó. A sajt remekül tartja össze az egészet nélküle alighanem hamar szétesne. A sajt enyhén fanyar, de remekül harmonizál a hússal. A paradicsom frissít egyet az összhatáson, amit az alsó szekcióban található saláta tovább erõsít. Enyhén majonézes ízével nagyjából kipipálhatjuk a szósz részt is. A köret alapból sem sót vagy fûszert nem hordoz hátán, az asztalon lévõ sóval ezen javíthatunk, de én egy picit pikánsabb fûszerkeverékkel jobban el tudnám képzelni. A limonádé a virág eltávolítása után ffi egyedek számára is fogyaszthatóvá válik, de picit talán túl édeskés. Cserébe viszont telepakolják friss gyümölccsel, ami nagy piros pont.

Pont: 8/10


Mennyiség: A burger húspogácsája olyan 13-15 dkg közé tehetõ szerintem vannak, akik ezt a mennyiséget kisebb térfogattal prezentálják, de ott nincsen meg ahogy a tiszta marhahús íz szint elolvad szánkban. A sajt tökéletesen elég ennyi teljesen befedi a pogácsát. A buci mivel szellõs nem nehéz fogyasztani és nem is leszünk csurig tõle. A coleslaw rétegbõl egy kanállal lehetne több és akkor tökéletesen harmonizálna az egész. A körettel nem spóroltak becsülettel telerakták a kis vödrömet. Az egészet elfogyasztva kellemesen jól laktam, de azért egy kis hely maradt a “szeret rekeszemben” amit a falon illetve polcokon lévõ 31 ezer “LOVE” felirattal sikerült is megtöltenem.

Pont: 8/10

Ár/érték: Merõben más hangulatot varázsol vendégei elé a Vintage Garden, mint eddig bármi más a városban. Ide leginkább szívünk választottjával fogunk eljönni és nem pedig a haverokkal egyet sörözni ez egészen biztos. Férfi létemre (nem szoktam általában sírni a naplementén) nekem kicsit már túlzottan áradt minden irányból a szeretet, de nem hiába volt döntõ többségben a nõi vendég a teraszon. A burger körettel együtt 1990 forint, ami egy erõs középkategória, a hely minõségébõl kifolyólag nem mondanám soknak. A részletekre olyan szinten figyelnek, hogy a számlát is egy igazi vintage dobozkában kapjuk. A szendvics finom, de olyan extra dolgot nem rejt magában, mint például mondjuk levendula lekvár. Az étterem úszik a virágokban minden asztalon, sarkon és szögleten találunk belõle, igazi leányálom szerû világot fest elénk.

Pont: 8/10

(ha szeretnéd tudni merre van a provence-i levendulamezõk hangulatát megidézõ étterem KLIKK IDE és megmutatjuk térképen!)

800true thumbnails under 450true true 800http://mitettemma.hu/wp-content/plugins/thethe-image-slider/style/skins/frame-black
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide1
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide2
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide3
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide4
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide5
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide6
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide7
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide8
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide9
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide10
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide11
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide12
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide13
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide14
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Folytats a blogon ... mitettemma.hu/vintage-garden-sajtos-m...

sponsored links

Keres?s