VINDALOO CSIRKE

2012-08-20

sponsored links


Nagyon szeretem az indiai konyhĂĄt. Friss, Ă­zes, fĂ»szeres, tĂŒzes. A vindaloo tulajdonkĂ©ppen egy portugĂĄl eredetĂ» Ă©tel amit valamikor disznĂłhĂșsbĂłl kĂ©szĂ­tettek.Lehet hogy elsĂ”re kissĂ© bonyolultnak nĂ©z ki,de mindenkĂ©ppen Ă©rdemes hozzĂĄkezdeni, a vĂ©geredmĂ©ny önmagĂĄĂ©rt beszĂ©l..


VINDALOO CSIRKE

1 kg csirke felsÔcomb filé nagyobb kockåkra vågva
2 nagy fej hagyma
1 ujjnyi gyömbér
4 gerezd fokhagyma
1 kk. cayenne bors
1 kk. pirospaprika
1 ek. római kömény
1 kk. kurkuma
1 kk. koriander
1 kk. mustĂĄrpor
1 kk. fekete bors
1 kk. fahéj
1 kk. görögszéna ( lepkeszegmag )
2 friss piros chili
sĂł
1/2 dl fehér ecet ( almaecetet hasznåltam)
1 ek. tamarind paszta
olĂ­vaolaj
nagy csokor friss koriander

A hagymĂĄt, chilipaprikĂĄt  Ă©s a fokhagymĂĄt nagyon finomra aprĂ­tom, a gyömbĂ©rt lereszelem.A többi fĂ»szert összekeverem. Most Ă”rölt fĂ»szereket hasznĂĄltam az egyszerĂ»sĂ©g kedvĂ©Ă©rt de ha nagyobb mennyisĂ©get fĂ”zök akkor egĂ©sz fĂ»szerekbĂ”l, frissen Ă”rölve kĂ©szĂ­tem a pasztĂĄt. A hozzĂĄvalĂłkat beszerezhetjĂŒk indiai ĂŒzletekben, vagy az Ázsia boltban a Nagycsarnok mellett. SĂ”t kĂ©sz fĂ»szerpaszta is kaphatĂł itt-ott, ha valaki mĂ©gsem szeretne kevergetni.

SerpenyÔben olívaolajat melegítek, a csirkedarabokat körbepirítom, félreteszem.
Beleteszem a hagymĂĄt, fokhagymĂĄt, gyömbĂ©rt. Addig pirĂ­tom ameddig illatozni kezd, ekkor beleteszem a többi fĂ»szert,az ecetet, Ă©s a tamarind pasztĂĄt.Visszateszem a csirkedarabokat Ă©s egy fĂ©l pohĂĄr vizet öntök hozzĂĄ. Egy ĂłrĂĄn ĂĄt lassĂș tĂ»zön fĂ”zöm. Ha elkĂ©szĂŒlt, friss korianderrel megszĂłrom.


FÔtt rizzsel, néhåny kanål joghurttal tålalom.


Folytatás a blogon ... neguilla.blogspot.com/2012/08/vindalo...

sponsored links

Keres?s