Világklasszis, ropogós finomság Itáliából

2014-04-08

sponsored links

A gyorsan elkészíthetõ, sokféle finomsággal megrakott pirított, ropogós kenyér az egyik legnépszerûbb elõétel, reggeli, vagy vacsora lehet, akár baráti vagy családi összejövetelrõl van szó, de a édes kettesben is megkoronázhatja  az étkezést.

image_1364116282619629

A világszerte népszerû bruschetta (ejtsd: bruszketta) elsõ darabjai a 15. században valahol egy közép-itáliai parasztkonyhában készülhettek ? hogy pontosan ki és mikor tálalta fel a kezdetben kevés olívaolajjal meglocsolt pane bruscatóból (pirított kenyérbõl) álló ételt, ugyanúgy nem ismert, mint a szegények konyhájából származó számos közismert fogás születése. Az bizonyosra vehetõ, hogy a pizzához hasonlóan a bruschettát is a szerény körülmények kényszere hívta életre. Évszázadok alatt aztán  az életkörülmények javulásával és a leleményes itáliai szakácsok és háziasszonyok ügyességének, fantáziájának és a rendelkezésre álló alapanyagok végtelen számú variációjának köszönhetõen elfoglalta helyét a társadalom szinte minden rétegének asztalán, sõt a luxuséttermek konyhájának kínálatában is.

Gombás bruschetta

Hozzávalók:

fejenként 2-3 szelet kenyér

1/2 kg csiperkegomba

1 fej vöröshagyma

1 db kaliforniai paprika

15 dkg sajt

A gombát tisztítsd meg és vágd fel szeletekre.

A hagymát vágd fel apróra, a kaliforniai paprikát csíkozd fel.

Kevés olajon pirítsd meg a hagymát, add hozzá a gombát. Jó sok levet fog ereszteni majd a felére összeesik. Ekkor add hozzá a kaliforniai paprikát.

Süsd az egészet 8 percig most már közepes lángon.

A kenyerekre halmozd fel a gombás ragut, tegyél a tetejükre sajtszeleteket és dobd be a grillbe 10 percre 200 fokon amíg a sajt ráolvad, és szép aranybarna lesz.

IMG_3257


Folytats a blogon ... vacsinalam.cafeblog.hu/2014/04/08/vil...

sponsored links

Keres?s