Viki k?posztasal?t?ja az augusztus 20-i lak?savat? (tet?)teraszpartira

2023-08-26

sponsored links

 

Isteni volt a teraszparti, Viki saslikot k?sz?tett, ?s hozz? ezt a k?posztasal?t?t, mindkett? nagyon finom volt. ?n vittem a szok?sos sajtos rudat (a k?pen), meg a leg?jabb k?s?rletemet, a sima, a s?lt paprik?s ?s a s?ltpaprik?s-csilis hummuszt (ezt hogy kell ?rni?). A hummuszr?l ?s a saslikr?l sajnos nem k?sz?lt fot?, de szerintem nagyon j?k lettek azok is. Annyira csod?latos egy ilyen tet?terasz, nem v?letlen?l ?lmodozom r?la m?r ?vek ?ta! ?s szerencs?re kaptam itt egy kis zugot:


Ez az eg?rlyuk az eny?m, ?s nagy terveim vannak vele: kerti s?t?get?s, sz?p n?v?nyek, hinta?gy, hely a f?gg??gyamnak, stb. stb. ?s egy kis medence se lenne rossz. 

Na de a k?posztasal?ta receptje Vikit?l:

Hozz?val?k:
  • 1,2 kg k?poszta
  • 3 k?zepes s?rgar?pa
  • 1 alma (Viki kinyomta a lev?t reszel?s ut?n, ?s szerinte lehetne kett?t is tenni a sal?t?ba)
  • 1 nagy fej hagyma (ezt is kevesellte Viki, sz?val lehet t?bb)
Mindent felapr?tunk vagy lereszel?nk, ?s ?sszekeverj?k a z?lds?geket.


Hozz?val?k az ?ntethez:
  • egy kis f?mtubusos majon?z + 3 ev?kan?l
  • 3 ev?kan?l must?r
  • 3 ev?kan?l ecet
  • 2-3 te?skan?l cukor
  • 1 nagy poh?r tejf?l (nem a v?d?r, hanem a 450 grammos)
Viki megjegyz?se, hogy ha t?bb alma megy bele, akkor kevesebb cukor kell. Mindent ?sszekever?nk, ?s hagyjuk ?ssze?rni az ?zeket. Saslikot s?t?nk hozz?, ?s megh?vjuk a csal?dunkat a teraszunkra! Int?z?nk hozz? t?zij?t?kot.


A gy?ny?r? fot?kat Szabi k?sz?tette term?szetesen.

Azt?n annyira bej?tt nekem Viki k?posztasal?t?ja, hogy ?n is el akartam k?sz?teni, de v?g?l Csincsilla m?zes k?posztasal?t?j?t csin?ltam, mert holnap tes?mmal unokab?ty?mhoz megy?nk kertipartira, ?s a bogr?csban k?sz?lt p?rk?lth?z ez jobban illik.

Ez kb. 1 kil? k?poszt?b?l, 1,5 r?p?b?l, 1 fej hagym?b?l ?s n?mi ?jhagyma z?ldj?b?l k?sz?lt (szerintem ez ?gy dupla adag), amire 2 ev?kan?lnyi m?zet, 4-5 ev?kan?lnyi feh?rborecetet egy j? adag ?r?lt k?m?nyt (tal?n mokk?skan?lnyit) ?s 3 k?v?skan?lnyi s?t tettem. Le?nt?ttem 1,5 liter felforralt, majd kicsit visszah?lt v?zzel (Cs. 80?C-osat ?r). Az?rt kellett ennyi v?z, mert a s? egy kicsit sok lett, de az el?z? k?stol?sn?l meg kev?s volt. K?stolgatni kell, ?s igaz?n finom csak kis ?ll?s ut?n lesz. A feh?rborecetem csak 5%-os, ?s sz?l?musts?r?tm?nyb?l ?s feh?rborecetb?l k?sz?lt, teh?t nem el?g savany?, az?rt kellett t?bbet haszn?lnom, mint a dupl?ja az eredetinek. Ezt a k?posztasal?t?t lesz?rve szint?n bele lehet tenni Viki ?ntet?be, ki fogom pr?b?lni hamarosan. Egyel?re csak arra gy?rok, hogy holnap ?lve ?tjussak a R?maira bring?val. Olyan meleg van, hogy az erk?lyen felrobbant a h?m?r?m, mert ?j helyre tettem, ?s ?gy eg?sz nap s?t?tte a nap.

Ez a ny?r am?gy t?k j? volt, t?bbsz?r volt hideg, mint meleg, de most ilyen vagyok ?n is:

Pl?ne holnap leszek ilyen!


Folytats a blogon ... csincsilla.blogspot.com/2023/08/viki-...

sponsored links

Keres?s