vidámodjunk fel néha

2014-07-22

sponsored links

PJ Balázs egyik igazi ír kollégája, akit 2 éve zártam a szívembe, amikor a helyi sörfesztiválon úgy berugott, ahogy csak az írek tudnak – miután behajtogattuk egy taxiba, még halálosan büszke voltam magamra, hogy e, én bezzeg milyen jól bírtam az estét – aztán másnap délután már hiába kerestem a kb. egyhetes gyönyörû és méregdrága lakatomat a bicikli körül – miután felocsúdtam a sokkból és gyalog elindultam a boltba, úgy 500 méterre a lakástól megtaláltam egy bokor alatt – gondolom, mégse bírtam annyira jól az estét addigra lett elegem az egyhetes gyönyörû és méregdrága lakat csörömpölésébõl a biciklikormányon, amit feltehetõleg egy könnyed, ám határozott mozdulattal hajítottam el a fenébe – de ez mindegy is a mostani történet szempontjából.
PJ az az ember, akit, ha összefutunk, mindig udvariasan megkérek, hogy beszéljen kicsit lassabban (mert azt mégsem mondhatom neki, hogy PJ, drága barátom, próbálj már meg angolul kommunikálni) – de ma tökéletesen értettem, amikor csatlakozott hozzánk délben, hogy “Balas, what’s that? it looks fuckin’ good!
és akkor a mai recept teljesen váratlanul szorosan kötõdik a bevezetéshez.

beetroot keftedes

céklafasírt

céklafasírt

Hozzávalók

  • 25 dkg cékla, felkockázva, megfõzve
  • 12 dkg krumpli (tiszta súly, 2 kisebb darab), megfõzve
  • 20 dkg fetasajt
  • 6 dkg friss kenyérmorzsa
  • 1 tk oregánó
  • 1 kis csokor petrezselyemzöld
  • 2 ek gríz (liszt, de nekem van a szlovák boltból egy speckó, majdnem liszt finomságú grízem)

Know-how

  1. a felkockázott céklát és krumplit megfõztem, leszûrtem, majd hagytam 10 percet hûlni.
  2. a késes aprítóval a már hûlt céklát, krumplit, fetát az oregánóval és a felaprított petrezselyemmel pürésítettem.
  3. hozzáadtam a friss kenyérmorzsát (egynapos bagettet szintén a késes aprítóban megforgattam párszor - semmi köze a zsemlemorzsához, Írországban befûszerezve készen lehet kapni ezt a fajtát a húsok töltéséhez) és annyi lisztet/grízt, hogy gombócolható állagú masszát kapjak.
  4. egyforma, nem túl nagy golyókat csináltam, 13-14 db.ot.
  5. egy részét további hûtés nélkül olajban sütöttem meg - mivel nem tudok egyáltalán olajban sütni, ezek kicsit szétestek, és csúnyák voltak (elgondolkoztam, hogy talán mégiscsak kellett volna egy tojás bele).
  6. a másik felét viszont egy órányi hûtés után, sütõben, olaj nélkül sütöttem meg - ezek vannak a képen. nekem továbbra is ez a szimpatikusabb verzió, bár az ízben differencia nem volt.
  7. tzatziki, pita és ruccola volt mellé.
2.5
http://www.eztettem.hu/2014/07/ceklafasirt.html

beetroot keftedes

beetroot keftedes

a textil a fenti kép bal szélén kósagabi, akinél még van pár hasonló szuperség – de egy újabb textilüzem-leállás miatt a készletek végesek — igyekezzetek, ha vidámodni akartok.

 


Folytats a blogon ... www.eztettem.hu/2014/07/ceklafasirt.html

sponsored links

Keres?s