Vendég bejegyzés Ínyencháztól ? Második rész

2014-06-11

sponsored links

Május elején írtunk a szentendrei Ínyencház Fõzõiskoláról és interjút készítettünk Kovács Krisztinával, a fõzõiskola megálmodójával. Ma már számos kurzust és fõzõtanfolyamot tartanak különbözõ témákban: a konyhai alapismeretektõl, a késhasználattól, a tésztáktól kezdve egészen a desszertekig. Az alapkurzusokon kívül többek között baba-mama és gyermek kurzusokat is tartanak, ezeken kívül nemzetközi és egyéb tematikus kurzusokat is vezetnek.

A vendég bejegyzés második része következik most, és Kriszta megoszt velünk egy fehérrépa krémlevest is az interjú következõ részében.

IMGP9268

********************************

Fehérrépa-krémleves

Hozzávalók:

3-4 szál fehérrépa

1 kis fej vöröshagyma



õrölt bors

1 csipet cukor

1-2 ág kakukkfû

2 dl fõzõtejszín

kókuszzsír vagy olívaolaj



1-2 ek. olívaolajon vagy kókuszzsíron megfonnyasztjuk a vöröshagymát. A fehérrépát megpucoljuk, kis kockákra vágjuk, megpároljuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk kakukkfûvel és pici cukorral. Összepirítjuk. Felengedjük vízzel. Ha szükséges utánaízesítjük. Készre pároljuk. Amikor a fehérrépa megpuhult, összeturmixoljuk. Felöntjük fõzõtejszínnel. Tálalhatjuk bacon- vagy céklachips-szel.

********************************

Interjú második része Kovács Krisztinával, az Ínyencház Fõzõiskola megálmodójával?



Hogyan zajlik egy átlagos napod?

Rengeteg szervezést, ügyintézést, megbeszélést, háttérmunkát igényel már most az elején is ez a kis vállalkozás. Ezért is volt szükségem megbízható, elhivatott, lelkes emberekre, akikre számíthatok, és akikkel együtt tudok dolgozni. Azt gondolom, kialakult egy jó kis csapat, ami csak remélhetõleg bõvülni fog az idõk folyamán sokoldalú, ügyes, kreatív partnerekkel.

Minden napra adódik egy tárgyalás, beszerzõkörút vagy leszervezendõ feladat. Sokszor utolsó pillanatban rohanok a kicsiért az óvodába.



Alapkurzust, tematikus kurzusokat és gasztronómiai programokat is indítotok?.. Mivel nyújtotok többet, mint a budapesti fõzõiskolák?

A fõváros több fõzõiskolával is büszkélkedhet, különbözõ igényeket, színvonalat képviselve. Nem is tudjuk, és nem is akarjuk felvenni velük a versenyt. Nekem is vannak közülük kedvenceim, ahol már többször jártam, és nagy tisztelettel adózom a vezetõjüknek, munkatársaiknak. Most már fõleg tudom, milyen nagy munka van mögötte.

Mi is már 4 éve lakunk itt Szentendrén, Budapestrõl költöztünk ide. A magam bõrén tapasztaltam, milyen nehézkes bejutni a fõvárosba bármilyen ügyintézés, program, alkalom miatt. Én is keresem a lehetõségeket, hogy azokat, amiket eddig Budapesten intéztem el, most már itt a városban rendezzem. Nagyon szeretek fõzni, és egy nagyon remek programnak, szabadidõs tevékenységnek tartom a fõzõiskolát, ami nem feltétlenül fõzni tanít, hanem egy pár órás, remek idõtöltést biztosít a konyhamûvészet iránt érdeklõdõ embereknek. Szentendrén és a környéken nincs olyan intézmény, amely kielégítené ezt a fajta igényt, viszont rengeteg a gasztronómiára nyitott, ínyenc ember lakik a környéken. Figyelembe véve, hogy vidéken található a hely, ennek megfelelõen alakítottuk ki a belsõ teret és ajánljuk a szolgáltatásokat is. Szem elõtt tartjuk Szentendre lehetõségeit, adottságait és ezeket beépítve ajánljuk programjainkat.

Vannak terveitek a következõ évre?

Rengeteg ötlet, program fogalmazódott meg bennünk. Néhány helyi intézménnyel, vállalkozással is tárgyalunk közös együttmûködésekrõl. Ezeket az elképzeléseket viszont nagyban befolyásolja majd a vendégeink, hozzánk látogatók, irántunk érdeklõdõk igénye, elvárása is. Elsõsorban ezeket az elképzeléseket figyelembe véve alakítjuk majd a programjainkat, szolgáltatásainkat. Hiszen az a cél, hogy azok, akik hozzánk ellátogatnak elégedetten és egy remek élménnyel gazdagodva távozzanak, és még sokszor visszatérjenek hozzánk.

Az Ínyencház Fõzõiskola kurzusairól itt olvashattok részletesen.

Az interjú elsõ része itt olvasható.

A szentendrei Ínyencház Fõzõiskola elérhetõ az alábbi linkeken:

Weboldal

Facebook

A fotókat az Ínyencház Fõzõiskolától kaptuk és az õ engedélyükkel jelentek meg.

********************************



IMGP6898 IMGP6581 IMGP6032




Folytats a blogon ... wannabechef.cafeblog.hu/2014/06/11/ve...

sponsored links

Keres?s