Vegán krémes, sûrû forró csoki

2014-01-31

sponsored links

_MG_2125_a

És akkor az utolsó recept a februári kihívás elõtt: egy fincsi, sûrû, krémes forró csoki… akik nem jönnek a kihívásra, azok készítsék el, akik pedig jönnek, azok kitûzhetik célul, hogy ez lesz a jutalmuk, ha az egy hónapot végigcsinálják. Krisztivel elõre készültünk a Csokiország blogra Valentin napra (ott is lesz egy forró csoki recept, de teljesen másmilyen, szóval figyeljétek a blogot), akkor készítettük ezt az italt is.

_MG_2130_a

Február 14-én jól jön egy otthoni filmnézõs, romantikus  estéhez egy krémes, sûrû, melengetõ forró csoki. Nincsen benne semmilyen tej, se tehéntej, se növényi tej… vagyis hallottam már a kesudiótejrõl és ennek az italnak a kesudió az alapja, beáztatott, leturmixolt változatban. Van még benne 70%-os csokoládé, nyers kakaópor, édesítve egy szem datolyával és egy kevés juharsziruppal van. A megszokott forró csokinak egy teljesen másmilyen változata, érdemes kipróbálni. A receptet itt találtam.

Vegán krémes, sûrû forró csoki

Hozzávalók kb. 4 fõre:
- 1 bögre kesudió, egy éjszakára beáztatva
- 3 bögre víz
- 1/4 bögre kakaópor vagy karobpor
- 1 szem datolya, kimagozva
- 3 evõkanál juharszirup
- 50 g 70%-os étcsokoládé, felkockázva
- 1/4 teáskanál só
- 1 vaníliarúd kikapart magjai
(A recepthez használt bögre 250 ml-es.)

A beáztatott kesudió szûrjûk le és tegyük robotgépbe (vagy erõs turmixgépbe). Adjuk hozzá a datolyát, a kakaóport, juharszirupot, vizet, vaníliát és sót. Turmixoljuk addig, amíg krémes, sûrû állagot érünk el.

Ekkor öntsük egy lábasba és adjuk hozzá az étcsokoládét. Melegítsük addig, amíg a csokoládé elolvad. Tálaljuk azonnal forrón.

_MG_2136_a


Folytats a blogon ... www.zizikalandjai.com/2014/01/vegan-k...

sponsored links

Keres?s