Vegán Kihívás - 4. hét menüje

2014-04-06

sponsored links



HETI MENÜ 22-28. NAP:

Ezeket az ételeket minden  nap hérheted a budai Édeni Vegán Étteremben is!
www.edenivegan.hu

22. NAP
Reggeli: készíts édesburgonyás tofurántottát, amihez fogyaszthatsz pirítóst teljes kiõrlésû kenyérbõl, esetleg avokádó szeleteket is.
Teljes kiõrlésû tésztából készítsd, és a méz helyett agave szirupot használj!
Vacsora: paradicsomos vöröslencse dhalesetleg teljes kiõrlésû barna pirítóssal

23. NAP
Reggeli: müzlialap (gabonapelyhek, magok, diófélék), leöntve valamilyen (adalékmentes!) növényi tejjel, banánkarikákkal. Ihatsz hozzá frissen facsart narancslevet is, ha kívánod!
Ebéd: szendvicsteljes kiõrlésû kenyérbõl, valamelyik korábbi variáció tetszés szerint, vagy kreálhatsz egyénileg is!:-)
Vacsora: kölespolenta vegyes zöldségraguval(az eredeti receptbõl hagyd ki egyszerûen a sütõtököt, ha már nem tudod beszerezni!)
Vacsorára magában fogyaszd, kenyér nélkül!

24. NAP
Reggeli: egy nagy adag friss gyümölcs saláta, tetszõleges gyümölcsökbõl, kis õrölt fahéjjal, mazsolával megszórva
Ebéd: egy nagy adag zöld leveles vegyes saláta tetszõleges összetevõkbõl, ehetsz hozzá teljes kiõrlésû pirítóst

25. NAP:
Reggeli: ismét egy jó nagy adag gyümölcs saláta, amibe tehetsz most akár fagyasztott és felolvasztott bogyós gyümölcsöket, amiknek nagy az antioxidáns tartalma! Megszórhatod kis mandulával is!
Ebéd: teljes kiõrlésû szendvics
Kend meg a kenyeret kis vegán majonézzel (pl. kölesmajonéz), tegyél rá leveles salátát, uborkát, paradicsomot, és néhány friss bazsalikomlevelet! Fogyaszthatsz hozzá friss sárgarépa/ zellerszár hasábokat is!

26. NAP 
Reggeli: natúr szójajoghurt dióval, 1 ek. õrölt lenmaggal, és egy közepes banán felkarikázva, fél bögre fagyasztott bogyós erdei gyümölcs.
Ebéd: paradicsomos, vagy vegán (sajtmentes!) pesztós tészta megszórva 1-2 ek. élesztõpehellyel, és ehetsz hozzá egy nagy tál zöld leveles salátát is, ha kívánod! (tipp: kész vegán pesztó kapható a DM-ben is, nem olcsó, 800 Ft körül egy kis üveg, viszont sokáig kitart)
Vacsora: nyers hamburger, vagy Gréta vegán burgerje

27. NAP
Vacsora: nagy adag zöld leveles salátavalamilyen babfélével, diófélékkel és különféle nyers zöldségekkel.

28. NAP
Ebéd: egy bögre teljes kiõrlésû tészta, ? bögre fehér bab, paradicsomkarikák, 1 ek. olívaolaj, kis citromlé, friss bazsalikomlevelek felaprítva, 2 gerezd fokhagyma összepréselve az öntetbe.
DESSZERT: CSOKIIIII!:))
VEGÁN BOUNTY SZELET
Recept:
Elkészítési idõ: kb. 30 perc + 15 perc hûtés
Hozzávalók (10 db kis csokihoz):
300 g kókuszreszelék
60 g agave szirup
1 csipet tengeri só
90 g kókusztej-zsír, 1 bio konzerv kókusztej tetejérõl (csak a bio minõségnek a tetején szilárdul meg ált. a kókusztej-zsír, mert egyébként adalékok hozzáadásával tartják folyékonyan)

A csokimázhoz:
120 g kakaóvaj
120 g fehér mandulakrém
60 g kakaópor
60 g agave szirup
1 csipet tengeri só
2 késhegynyi õrölt vanília

Aprítsuk közepesen finomra a kókuszreszeléket egy konyhai aprítógép segítségével. Adjuk hozzá a többi összetevõt, és egy villával keverjük jól össze.
Kézzel formázzunk 10 db hosszúkás, a Bounty csokira hasonlító rudacskát. Tegyük rá egy sütõpapírral kibélelt tányérra, és toljuk 10 percre a fagyasztóba.
A csokimázhoz olvasszuk fel a kakaóvajat vízgõz fölött. Vegyük le a tûzhelyrõl, és egy kézi habverõvel keverjük hozzá a csokimáz többi összetevõjét. Vegyük ki a kókuszos rudacskákat a fagyasztóból, és tegyük rá õket egy sütõrácsra. Helyezzünk a sütõrács alá egy sütõpapírt. Osszuk el a csokimázat a rudacskákon, és egy kanál hátsó oldalával, vagy ecsettel egyenletesen kenjük rá a csokit. A kanál hátsó oldalával akár kis hullámos mintát is nyomkodhatunk a csokimázba, hogy még Bountysabb legyen a végeredmény:) Ismét tegyük fagyasztóba 5 percre, a sütõpapíron. Utána fogyasztható, és hûtõben tárolható.
 
Vacsora: nagy adag saláta olajmentes öntettel (citromlé, fokhagyma, só, esetleg fehér mizó krém), esetleg barna pirítóssal

Folytats a blogon ... www.vegagyerek.hu/2014/04/vegan-kihiv...

sponsored links

Keres?s