Vegyi gyümileves (fõzés nélkül)

2014-06-10

sponsored links

Az van, hogy leginkább egyszerûen szeretem a gyümölcslevest. Lehet, sõt érdemes kísérletezni, szoktam is. De nekem úgy ízlik a legjobban, amikor csak a gyümölcsök íze érezhetõ. Persze, persze, a gyümölcslevesekhez egyenesen csatolódik a fahéj, meg a szegfûszeg, de akkor is, nekem így a legkedvesebb. És mivel megérkezett az otromba hõn áhított nyári meleg is, gondolom, ömleni fognak a bármilyen hideg leves receptek. Na, nehogy már éppen én maradjak ki a buliból. ;)

Nem elég, hogy vissza kellett cuccolni a Mátrából, még meleg is lett. Nem is volt kedvem a tûzhely mellett állni, inkább hideg, nyers (fõzés nélküli) gyümölcslevest csináltam. Egy kis turmixolás kellett csak, 10 perc alatt sûrû, krémes levesünk lett. Találtam a kamrapolcon egy zacskó nagyon egészséges fahéjas kukoricagolyót. Gluténmentes, nyírfacukros, azért ez már valami, nem? Ez lett a feltét. Elég jól ment a hideg, savanykás leveshez. Ropogott is és csak odakerült kicsit a régimódi fahéj is.

Tettem azért a levesbe keveset a szamóca ? rebarbara szirupból, amit nemrég fõztem. Ez elhagyható, vagy helyettesíthetõ bodzaszörppel. Ha nincs se szirup, se szörp, helyettesítõ vízzel is ez a mennyiség.

Elõkészítés: 5 perc

Összeállítás: nincs 5 perc

fozes_nelkuli_vegyi_gyumi_leves_merge



Hozzávalók (2 ? 3 fõre):

2 nagy marék cseresznye

1 nagy marék meggy

2 db sárgabarack

1 marék szamóca

1 kis doboz natúr joghurt

1 dl tejszín

fél dl szamóca ? reberbara szirup (elhagyható)

1 kis citrom felének a leve

néhány evõkanál méz (ízlés szerint)

csipet só

fahéjas kukoricagolyó

Megmostam a gyümölcsöket. Kimagoztam a meggyet, a cseresznyét és a sárgabarackot. A szamócákkal együtt minden hozzávalót beletettem egy magas falú lábasba. Botmixerrel turmixolni kezdtem. Mivel már nagyon éhesek voltunk, most tettem bele néhány jégkockát, hogy gyorsabban lehûljön. Ha van idõ, hûtõben pihenhet a leves. Ha pedig túl sûrû lenne a turmixolás után, kevés vízzel hígítható.

A fahájas kukoricagolyókat a tetejére szórtam és megettük. Ennyi. ;)

A facebook-on is megtaláltok, itt.

fozes_nelkuli_vegyi_gyumi_leves (4)

fozes_nelkuli_vegyi_gyumi_leves (8)


Innen is szemezgethettek





Vegyigyümi



Vegyisali



Almás lepény, ahogy a nagymamám (nem) csinálta


karamellizált fehér forró csoki
Karamellizált fehér forró csoki




Folytats a blogon ... rizsazzunk.cafeblog.hu/2014/06/10/veg...

sponsored links

Keres?s