Veganapló

2014-02-02

sponsored links

Hú talán 3 hete, hogy nem jártam erre……..ezalatt sok mindent  végiggondoltam, és pár dologgal szembe is kellett néznem.

Több mint 2 éve vannak hosszabb rövidebb vegán hullámaim. Sajnos a hosszabb is csak kb. 2 hét. Ez idõ alatt 12 kilót híztam. TIZENKÉT KILÓT, amikor 25-t amúgy is fogynom kell.

Belátom, hogy NEM a VEGÁNSÁGGAL van a baj, hanem velem. Nagyon következetlen vagyok és a szervezem ezt nem tolerálja. 2 vegán hullám között ugyanis mindent eszem összevissza és kontroll nélkül. Ezek a hullámok így sajnos csak arra elegek, hogy kezdjek könnyebben lenni, enyhüljenek a kellemetlen tüneteim. ( gyomorfájás, álmatlanság, levertség stb. )

Végiggondoltam, hogy hogyan tovább, még az update is szóba került,- pedig egyáltalán nem tartom egészségesnek és természetesnek -  a teskontroll és a vércsoport diéta mellett, csak olyat keresek és szeretnék, amit életmódként élhetek, meg tudom indokolni, hogy mit miért………ezeket már mind végigpróbáltam és kudarcba fulladt.

Egyszerûen ki kell alakítani azt az életmódot, ami nekem megfelel, nem kell ragaszkodni egy másik ember által felállított alapelvekhez.

Tudomásul kell vennem viszont azt, hogy vannak olyan dolgok amikrõl igenis le kell mondanom, ha változást akarok elérni.

Úgyhogy mostantól jöhet:

- zöldégek

- gyümölcsök

- gabonák

- hüvelyesek

mint eddig. DE jöhet még:

- Tejtermékek: natúr joghurt, feta ( igazi ), mozarella, túró, juhsajtok, kecskesajtok, juhtúró.

Sõt:

- lazac, füstölt lazac, tonhalkonzerv, pulykamell

Törekszem:

- 16 óra után már lisztet és krumplit nem eszem. Legalábbis a hét 4-5 napján

- napi 15 perc Callanteics és heti 1x-2x a teljes program

Szerencsére az ominózus születésnapom még mindig elég messze van, de nagyon gyorsan röpülnek a napok – hetek, úgyhogy muszáj lépnem, változtatnom………és kitartanom.



Folytats a blogon ... veganya.wordpress.com/2014/02/02/vega...

sponsored links

Keres?s