Vegalife a négyzeten :)

2014-02-26

sponsored links

Tudtátok, hogy nem vagyok egyedül a nevemmel? Nekem már feltûnt, mikor gugli jó barátomnál keresgéltem, hogy van egy "blogmentes" Vegalife is. Ez pedig nem más, mint egy vegetáriánus ételeket házhoz-szállító vállalkozás, a http://vegalife.hu/. Úgy hozta a sors, na meg a jó Isten, hogy mi ketten, egy teljesen véletlen folytán, fizikailag is egymásra találtunk. Kaptam, s kapok kóstolót ételkínálatukból, amikrõl nektek is tartok egy kis képes beszámolót, leírom, hogy a kóstolt ételek milyen "ízhatással" voltak rám.

 

Az elsõ étel, ami kipróbálhattama Vegalife ebéd-rendelõs cég ifjú szakácsának mestermûvébõl az a

Kókusztejes céklaleves volt.

Ízvilágra hasonlított a gyümölcslevesekhez, mivel enyhén fahéjas szegfûszeges íze volt. Bizonyára került bele más fûszer is, de hát ettõl titok a receptje. :) Amúgy õszintén meg kell jegyeznem: nagyon finom leves. Finomabb mint gondoltam valaha, hogy a céklából tényleg ennyire szuper ízben lehet levest készíteni. El is határoztam, hogy itthon egyszer én is ki fogom próbálni, úgy, ahogy õk készítették: kókusztejjel. Egy probléma volt csak vele:  bírtam volna még enni belõle egy-két tányérral, mert finom, ízletes volt a leves. Most is itt érzem a számban az ízét, pedig már egy hete is annak, hogy kóstoltam. Nem marad meg mindig az ember emlékezetében az, hogy milyen egyedien jó volt egy-egy étel, ez nekem megmaradt. Ötös skálán a legjobbat érdemli: 5 pont.

  • A kókusztejjel készült céklaleves tálalva
  • Ebben a dobozkában hozták ki az ételt

 A második étel ezzel egy idõben érkezett és került elfogyasztásra:

Mexikói tortilla pikáns paradicsomszósszal

Ez az étel a céklalevessel együtt, a céklaleves után, levett a lábamról. A benne lévõ káposzta szerzett kellemes íz-meglepetést.

A tortilla tekercs tésztája jónak bizonyult, nem volt vele semmi gond. A töltelék fûszeres ízû volt, fûszeresebb mint, ahogy általában fõzök. Egyfajta borsosan fûszeres íz érvényesült az ételben. Ahogy az elején jeleztem, az érdekessége és különlegességek abban rejlett hogy dinsztelt káposzta is volt benne. Néha úgy éreztem hogy borsóval megszórt káposztás tésztát fogyasztok, de ez nekem nagyon tetszett. Mármint a káposzta, a sok bors kevésbé. Érdekes ízélmény volt: Ugyan nem szoktam ennyire borsos fûszeres ételeket enni de ennek ellenére ízlett. A paradicsomos szósz finom volt a kukorica, a bab és a káposzta mellett reszelt répa nyomait is láttam a tekercsekben.
Egy baj volt csak, hogy az egész étellel (leves és tortilla tekercsek - 2 db) nem laktam elég jól.  Éhes maradtam, igaz, hogy hosszú órák óta nem ettem semmit elõtte, lehet ez volt a gond? :(

A mexikói tortilla pontja 4,5 pont (a kevesebb bors többet ért volna:) )

  • A napi Vegalife menü tálalva
  • Az a bizonyos káposztától különlegesen finom tortilla tekercs
  • Kicsomagolás után így néztek ki a finomságok

Zárásul csak annyit mondhatok, hogy ez a két étel egy jól sikerült választás volt. Már kóstoltam azóta más ételeket is, és ígérem, jelzem azt is, ha valami nem (eléggé) nyeri majd el tetszésem. Nem leszek elfogult. :)

 

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... vegalife.blog.hu/2014/02/26/vegalife_...

sponsored links

Keres?s