Vega bogrács; akár

2014-07-01

sponsored links

De jó lenne egy fas finom gulyás!
Így kezdõdött ez a pompák kis étel. 
?Elszaladtam? a húsért, aztán rám kacsintott a csodaszép, friss, ízletes, fûszeres (ki minek nevezi), sötét, barna sampinyon; nem bírtam ott hagyni.
Most akkor ugrunk egy nagyot és...













GOMBAGULYÁS
Hozzávalók:
50 dkg sampinyon
50 dkg burgonya
15 dkg sárgarépa
2 db paprika
2 db paradicsom
1 szép vöröshagyma
3 ger. fokhagyma
1-2 db babérlevél
fûszerpaprika
õrölt kömény
lúdgégetészta vagy csipetke
A vöröshagymát apró kockákra vágjuk és forró zsiradékon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a szintén kockákra vágott paprikát és paradicsomot illetve a zúzott fokhagymát, sózzuk, meghintjük õrölt köménnyel és fûszerpaprikával, elkavarjuk, aztán felöntjük annyi vízzel hogy ellepje és legalább fél óráig rotyogtatjuk. Közben bele-bele kavarunk, az elpárolgó, elfõlõ vízmennyiséget pótoljuk és jó sûrûre fõzzük.
A gomt nagyobb darabokra vágjuk, beleszórjuk a sûrû alapba, és ?gombapörköltet? fõzünk, babérlevéllel ízesítjük. A burgonyát felkockázzuk, a sárgarépát felkarikázzuk és kb.:10 perc fõzés elteltével a gombapörkölt közédobjuk,  felöntjük vízzel és készre fõzzük, utóízesítjük.
Klasszikus módon csipetkével szaporítjuk vagy mint én, gyalázatosan, lustán :) lúdgége tésztával. 

 

Folytats a blogon ... orultenjoetelek.blogspot.com/2014/07/...

sponsored links

Keres?s