Vegán cukormentes csokoládétorta málna coulis-val

2011-07-25

sponsored links


Bár engem a 40 fokos nyári idõ sem tántorít el a sütõ bekapcsolásától, az õszi esõs júliusi idõjárás még inkább a sütõhöz terelt az elmúlt hétvégén... már csak azért is, mert így felmelegedett egy kicsit a lakás. Meg jólesik egy szelet langyos sütibe beleharapni akkor, amikor kint 16 fok van, borús az idõ vagy esik az esõ. Ráadásul, ha csokis az a süti, akkor még az ember szíve és kedve is felmelegszik tõle.

Egészséges vegán, cukormentes receptet kerestem, ugyanis a torta egy 1 éves  kislány szülinapjára készült, aki még édességet egyáltalán nem evett. Na ettõl õ nem esett hanyatt, mi felnõttek viszont imádtuk. Eljön az a nap, amikor õ is habzsolni fogja a csokis élvezeteket. :)

A receptet egyik kuktáskodásom során tanultam Makitól, egy egészséges édességek órán. Nagyon picit változtattam csak rajta, ugyanis a juharszirupon kívül rapadura (finomítatlan nádcukor) van a receptben, amit én lecseréltem mézre. Az órán vegán csokoládé ganache-t készítettünk hozzá, az idõ rövidsége miatt én ezt lecseréltem málna coulis-ra.

Hozzávalók:
Tortához:...

Folytats a blogon ... www.zizikalandjai.com/2011/07/vegan-c...

sponsored links

Keres?s