Vargányás lencsekrém

2017-01-17

sponsored links


Hozzávalók 4 személyre: 10 dkg lencse, 1 marék szárított vargánya, 1 hagyma, 2 evõkanál olaj, 5 dkg vaj, 1 cikk fokhagyma, só, bors, 2 babérlevél, citromlé, fûszerpaprika.


Elkészítése: A vargányát meg a lencsét, egy éjszakára, külön-külön hideg vízbe áztatjuk. Másnap a lencsét leszûrjük, a vargányát szûrõkanállal kiszedjük, a lencsét pedig a vargányás lébe tesszük, ha szükséges még felöntjük hideg vízzel, sózzuk, beletesszük a babérleveleket és puhára fõzzük. Közben az apróra vágott hagymát a vargányával együtt az olajon és a vajon megdinszteljük, majd zsírjára sütjük. A megfõtt lencsét leszûrjük, késes aprítóba tesszük, hozzáadjuk a hagymás vargányát, sózzuk, borsózzuk, majd krémesre dolgozzuk. A végén citromlével ízesítjük. Tálaláskor megszórjuk fûszerpaprikával. 



Folytats a blogon ... aledakonyhaja.blogspot.com/2017/01/va...

sponsored links

Keres?s