Vargány krémleves - Nyergesújfalu

2014-08-14

sponsored links

A hétvégi vargányazsákmányból készült. 
Hagymát aprítottam, olajon megpároltam, ráraktam az apróra vágott gombát, felöntöttem húslevessel.
Mikor a gomba megpuhult, összeturmixoltam felöntöttem, tejszínnel, sóztam, borsoztam.
A problémák ott kezdõdtek, hogy turmixolásnál kicsit nyálkásnak tûnt. Ezt az tulajdonságát késõbb is megtartotta. Amúgy ízre nagyon finom volt, de ebben az állapotában képtelen voltam két kanálnál többet megenni belõle.

Nyergesújfalu:
Nem kimondottan ez volt a terv. Pár héttel ezelõtt, mikor az öregúrral szaunáztam, mondtam neki adjon pár tippet hova tudnánk Anitával a szünetbe menni. Kaptam pár tippet, aztán a rossz idõ miatt, nem jutottunk el sehova.
Hogy mi okból kifolyólag, az maradjon az én titkom, elindultunk tegnap délután hogy megnézzük a Dunát. Nem is ide készültünk, de itt találtam lejárót. Négy emeletes házak közvetlen a Duna partján.
Kb. én is ilyen helyen nõttem fel, csak a házunk és a Duna között egy üdülõpart húzódott végig.
Nagyon szerettem ott lakni, de a hátránya mikor már élvezhetné a víz melletti élés az ember,  a rengeteg szúnyog, ha irtják, ha nem, nyáron lehetetlen megmaradni.

Nagyon tetszett a hely, hol homokos, hol kavicsos, közelebb van mint Békáscity, szerintem sokat fogunk oda járni.
Sajnos Pótanyumat nem sikerült elvinnem, mert várta a fát, de oda és vissza fele is bementünk hozzá.
Fájdalmas volt a búcsú, lehet megint nem látom egy ideig. Kezdõdik a suli, beköltözik Pestre, a nyarat is alig tudtuk össze egyeztetni.
Ölelésünkön éreztem, nem is tudom leírni, annyira jó volt megölelni. Negyedszerre sikerült is elköszönnünk, Anita is csak dobálta felé a puszikat.

Folytats a blogon ... bodzamania.blogspot.com/2014/08/varga...

sponsored links

Keres?s