Vaníliás joghurtpuding
sponsored links
Könnyû és egészséges édesség gyerekeknek, felnõtteknek egyaránt. Egyszerûen elkészíthetõ.
Hozzávalók 4 személy részére:
- 60 dkg joghurtpuding
- 4 evõkanál nyírfacukor (vagy tetszés szerint más, természetes édesítõszer)
- 1 teáskanál vanília aroma
- fél citrom reszelt héja
- 1 tasak zselatin (8 g)
- néhány szem fagyasztott bogyós gyümölcs (pl málna)
- citromfû vagy menta a díszítéshez
Elkészítése:
- Egy tálban kikavarjuk a joghurtot cukorral, vaníliával, és citromhéjjal.
- Egy kisebb edénykében 4-5 evõkanálnyit összekavarunk a zselatinnal, majd lassú tüzön, folyamatosan kavargatva, felmelegítjük. Forralni nem szabad!
- Ezután a joghurthoz kavarjuk, majd 4 kisebb tálikóba öntjük. Hûtõszekrénybe helyezzük teljes dermedésig (2-3 óra).
- Amikor a krém megszilárdult, a szélén óvatosan egy késsel körbevágjuk, picit fellazítjuk, majd egy kisebb tányérkára vagy tálra borítjuk óvatosan.
- A tetejét megszórjuk málnával, és egy kevés reszelt citromhéjjal. Citromfûvel, vagy mentával díszíthetjük.