Vaníliás, körtés kása

2014-02-25

sponsored links

Még mindig töretlen a kása szeretetünk. Egyre több félét és egyre több variációban próbálunk ki reggelente. A legújabb kedvenc a vaníliás, körtés kása.

Ebbe a kásába került zabpehely is, amirõl megoszlanak a vélemények, hogy gluténmentes-e. Az igazság az, hogy bár a zab maga nem tartalmaz glutén, de a legtöbb üzemben, ahol készítik és csomagolják, nehezen elkerülhetõ a keresztszennyezõdés. De szerencsére lehet kapni gluténmentes zabot is, így bõvülni tud a reggeli kása repertóárunk.

kortes-vanilias-zabkasa.jpg

VANÍLIÁS, KÖRTÉS ÁLOMKÁSA

Elkészítési idõ: 10 perc

Hozzávalók (2 felnõtt + 1 gyerek):
3,5 dl rizstej
3 evõkanál rizspehely
3 evõkanál zabpehely
1 vaníliarúd kikapart magjai
2 érett körte

Elkészítés:
1. Öntsük egy kis lábasba a rizstejet, szórjuk bele a pelyheket. Fõzzük folyamatos kevergetés mellett, míg besûrûsödik. Adjuk hozzá a vaníliát, és fedõvel lefedve tegyük félre.

2. A körtéket mossuk meg, reszeljük le. Akkor lesz igazán finom, ha jó leveses és érett a körte!

3. Utolsó lépésként keverjük bele a körtét a kásába és már kész is!


Ti szoktatok kását enni reggel? Mi a kedvencetek?

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... kenyerotthon.blog.hu/2014/02/25/vanil...

sponsored links

Keres?s