Vaníliás kifli - adventi aprósütemény a hagyomány jegyében

2013-12-27

sponsored links




Hozzávalók:
Kb. 35 darabhoz:

    20 dkg Rama
    10 dkg porcukor + a szóráshoz
  1 cs (Bourbon) vaníliás cukor/1 rúd vanília kikapart belseje
    1 tojás
    5 dkg darált mandula (esetleg dió)
    25 dkg finomliszt

Elkészítés:
  1. A margarint szobahõmérsékletûre melegítjük, hozzáadunk egy csipet sót, a porcukor felét, a vaníliás cukrot/vaníliarúd kikapart belsejét, és habosra keverjük. Beleütjük a tojást, és tovább habosítjuk.
  2. A porcukor másik felét összekeverjük a darált mandulával, a liszttel együtt a masszához adjuk, és sima tésztává dagasztjuk. 3 cm átmérõjû rudat sodrunk belõle, alufóliába csomagoljuk, és kb. 1 órán át a hûtõben pihentetjük. Ha túl lágy lenne a tészta, akkor csak cipót formáljunk, és úgy tegyük a hûtõbe (ekkor az lehet a hiba, hogy túlmelegedtek a hozzávalók).
  3. A sütõt elõmelegítjük. A tepsit kibéleljük sütõpapírral.
  4. A tésztarudat kisujjnyi vastag darabokra vágjuk, megsodorjuk, és kifliket formázunk belõle, melyeket a tepsire rakunk.
  5. 180 fokra elõmelegített sütõben, kb. 12 perc alatt aranysárgára sütjük. Még melegen jól megszórjuk porcukorral. 
 
Jól záródó dobozban sokáig eláll, ha esetleg szeretnénk jó elõre megsütni.
 




Folytats a blogon ... https://izemlekek.blogspot.com/2013/1...

sponsored links

Keres?s