Vaníliás-diós sült túrótorta custard öntettel

2014-05-08

sponsored links

Tudva lévõ, hogy imádom a  sült túrótortát. 

Több szempontból is befutó nálam: 
1. gyorsan készen van
2. mindenki szereti a túrót
3. rengeteg variálási lehetõség nyílik az öntetetek, gyümölcsök tekintetében a tálalására
4. könnyen szállítható.

Amióta pedig rátaláltam a tökéletes receptre, ha módomban áll sütök egyet.

Most épp a kényszer szülte új ízvilág került napfényre, miszerint nem volt itthon keményítõm -ezt vaníliás pudingporral helyettesítettem- volt egy kis maréknyi maradék dióm illetve egy felbontott doboznyi custard krémem. Ez sült ki belõle:





Vaníliás-diós sült túrótorta custard öntettel

Hozzávalók: 12 szelethez (22 cm kapcsos tortaformához)

Tészta: 125 gr. finomliszt, 50 gr. puha vaj, 50 gr. cukor, 1 tojás, csipet só

A tészta hozzávalóit kézzel összedolgozom, linzer állagú tésztát kapunk. Amíg elkészítjük a túrós tölteléket addig hûtõbe tesszük. A tortaformát kibélelem sütõpapírral, az oldalát vajjal körbekenem, majd a linzertésztánkat szépen beleegyengetjük.

Túrókrém:
50 dkg túró, 15 dkg nádcukor, 4 tojás, 2 dl tejföl, 3 dl tej, 1 citrom reszelt héja (vagy fél citrom kifacsart leve), ,  1 cs. fõzõs vaníliás pudingpor, maroknyi durvára tört dió

Az egészet (a dió kivételével) egy magas falú tálba teszem és botmixerrel kidolgozom. A linzeralapra öntöm megszórom a dióval és 180 fokon 45-50 perc alatt megsütöm. Tûpróba! 
Akkor jó, ha kissé rózsaszín  a színe már, de a közepe még nedves. Ne süssük túl!

Custard krémmel tálalom





Folytats a blogon ... picijuci.blogspot.com/2014/05/vanilia...

sponsored links

Keres?s