Vaniliás karika házilag

2014-05-03

sponsored links

Ismét fõpróbát tartottam, ezúttal Dorka ovis ballagása elõttit. Ugyanis arra az alkalomra olyan finomságot kerestem, amit hamarabb el tudok készíteni, mert már most tudom, hogy akkor nem lesz rá idõm...hát mit mondjak? Megtaláltam a tutit...ez valami fennséges.  Olyannyira, hogy a gyerekek nem tudták megvárni, amíg megköt a csoki...egybõl nekiestek.

Annyin fogok módosítani legközelebb, hogy vékonyabbra sodrom picivel, mert így kissé bedõlt, nem lett annyira szép, de a családot szemmel láthatóan nem zavarja ez az apró esztétikai bibi...:-) 



Hozzávalók:


35 dkg finomliszt
5 dkg kukorica liszt
25 dkg margarin
15 dkg cukor
2 tojás sárgája
1 cs.vaniliás cukor
2 tk vanilia aroma

Az aljára:

15 dkg csokoládé
2 tk olaj

Elkészítése:

A margarint elmorzsoljuk a liszttel, majd a többi hozzávalót is belekeverve, összegyúrjuk a tésztát. Hûtõben pihentetjük kb fél órát.

Lisztezett gyúródeszkán kb fél cm vastagságúra nyújtjuk és kiszaggatjuk. Sütõpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk a karikákat. 200 fokra elõmelegített sütõben 10 perc alatt megsütjük.

Gõz fölött megolvasztjuk a csokit az olajjal, belemártjuk a karikákat. Szilikonos sütõpapírra tesszük, amíg megdermed rajta a csoki...már, ha ki tudjuk várni...:-) 

Nagyon köszönöm a receptet Gabriellának.




Folytats a blogon ... hazaiizek.blogspot.com/2014/05/vanili...

sponsored links

Keres?s