Valentin nap vagy Házasság hete ?

2017-02-14

sponsored links


Bálint, avagy Valentin napja, a szerelmesek ünnepe, amikor az emberek világszerte levelezõlapokkal, virágokkal, édességgel és apró ajándékokkal lepik meg kedvesüket, szeretteiket.
A Bálint nap  egy érdekes alkalom, ugyanis nálunk sokakat megoszt. 

A nagymamám idejében a farsang a párválasztás idõszaka is volt.
Kifejezetten esküvõi szezonnak számított, mivel a farsangi idõszak után, a nagyböjt ideje alatt tilos volt összeházasodni. Azoknak a fiataloknak akiknek még nem volt párjuk a farsangi báli szezon adott lehetõséget az ismerkedéshez . A falvakban a legények szervezték a a bálokat és a lányok bokrétát adtak a kiszemelt legénynek, akik a farsangi bál végén a kapujukra tûzték azt. Ezzel tudatták  a falubeliekkel hogy hamarosan eljegyzés lesz a háznál. Úgy gondolom hogy napjainkban is ezt a hagyományt kellene ápolni és felébreszteni álmából.  
Ehhez szorosan kapcsolódik ,, a házasság hete ". A kezdeményezés Angliából terjedt el amely a Valentin nap környékén minden évben egy hétig a házasság és a család fontosságára hívja fel a fiatalok figyelmét. A házasság hete ünneplését  mára 21 ország vette át.
Magyarországon tizedik alkalommal rendezik meg a keresztény egyházak és civil szervezetek széles körû összefogásával, amelynek célja, hogy megerõsítsük a házasságban élõket és felhívjuk a figyelmet a házasság értékeire. 



Mi 2016 december 7-én ünnepeltük a 25-éves házassági évfordulónkat. 
Az ünneplés pillanataiból hoztam nektek két képet.
Sokan kérdezik tõlem hogy mi a titok .
Egy Müller Péter idézettel tudnám elmondani nektek ezt a titkot.

" Kell egy ember, legalább egy, akivel igazságviszonyba kerülök. 
Akinek el lehet mondani mindent. 
Aki meghallgat, és az õszinteségét elviselem. ,,





         Ezúton kívánom minden szerelmes és házaspárnak, hogy legyenek nagyon boldogok



Folytats a blogon ... bibimoni.blogspot.com/2017/02/valenti...

sponsored links

Keres?s