Valami megváltozott....

2014-07-22

sponsored links

Drágáim, bizonyára észrevettétek, hogy mostanában ritkultak a blogbejegyzések, sõt az elmúlt másfél hónapban a blog felé sem néztem. Ennek oka elsõsorban abban rejlik, hogy már egy ideje szeretnék a blogon kicsit változtatni, valamit újítani, újra lendületet adni neki, mert bevallom belefásultam.

Ha nem újítom meg, akkor a másik lehetõség, hogy bezárom. Ez utóbbiról lemondtam gyorsan, mert már a részem, sokat jelent nekem, fõleg azért, mert nagyon sok szépet kaptam általa, élményeket, tapasztalatot, fontos új embereket az életembe, a kis szívem csücske lett. Néha én magam is meglepõdök rajta, mennyire sok finomságot fõztem ezalatt a röpke négy év alatt.

Sok szempontból azonban nem szeretem, mert bonyolult a név, a blogger is nehézkes, ráadásul a keresõoptimalizálása sem a legjobb, pedig ez a mai világban nélkülözhetetlen. Ki kell tûnni a többezres gasztroblog és egyéb blog rengetegbõl, ahol sokszor a lopott vagy gyér tartalmakkal megjelenõ oldalak a legnépszerûbbek és ez fáj.

Persze el kell fogadni, hogy nem mindenki célcsoport, nem mindenki az én közönségem. Ezt nehéz volt megemésztenem, mert a közösségi média is arra buzdít, hogy ", akkor vagy a legjobb, ha több ezren "szeretnek " "!  Mostanra ez megtörtént, jelentem, nem kell, hogy mindenki szeressen.

Az elmúlt években arra a következtetésre jutottam, hogy lehet kevesebben vagyunk, de abban bízok, akik Ti idejártok,  szerettek itt lenni és minõségi tartalomra, szép fotókra, jó ételekre vágytok és szeretnétek, ha új tartalmakkal jönnék minden héten.  Én is ezt szeretném elérni és remélem az újítások, amiket majd eszközölök tetszeni fog Nektek.

Hogy mikorra fogom kivitelezni, amit elterveztem? Nos, ez egy nehéz kérdés, mert nem vagyok grafikus és webtervezõ sem, még amatõr szinten sem. Hónapokig ellenkeztem, hogy nem, nem, nekem nem lesz wordpress oldalam, de végül mégis beadtam a derekam, úgyhogy most éjt nappallá téve megy a meló, hogy legalább annyira kiismerjem magam a dzsungelben, hogy a megvett sablonomat átformázzam a saját ízlésem szerint. Sajnos rá kellett jöjjek, hiába veszek jó és szép sablont, magától nem lesz olyan szép, mint a demo oldalon :)

Egy nagy újítást azonban addig is elárulok Nektek.

A NÉV! . Amikor elkezdtem írni a blogot, az Á la carte Kulinária nagyon tetszett, azt igyekezett szimbolizálni, hogy abszolút nemzetközi konyha van nálam, a recepteket sok ország konyhájából válogatom, amibõl mindenki kénye-kedve szerint válogathat, pont úgy, mint ételt az étlapról egy étteremben. Szerintem ilyen szempontból jó volt a választás, de a bonyolultságot tekintve borzalmas. Egy ember nem tudta még leírni az email címem elsõ hallásra hibátlanul. A magyar keveredik az angollal.... brr, nem jó. Ráadásul hosszú, nem egyszerû megjegyezni.

Nagyjából egy éve eldöntöttem, hogy elõbb utóbb elkezdek angolul is írni, és erre ki is találtam egy jó és ütõs nevet: food and emotion. Sokáig filóztam azon mi legyen a magyar változata és akkor végre lecserélem a már megszokott alacarte-ot.  Majd egyszer jött az isteni szikra: ÉTELÉRZÉS.Számomra kifejezi mindazt, amit a blogommal képviselek vagy képviselni szeretnék. Ételek, élmények, érzések, életérzés, szeretet, ízek és még sorolhatnám. Szerintem értitek

Persze a névváltozás sem annyira egyszerû, mert a Facebook oldal már olyan szépen mûködik, hogy adjam fel évek munkáját, amikor ma már rajongókat szinte csak hirdetéssel lehet szerezni? 200 lájk után névváltozás nem megoldható.... bár az USA-ban lehet, de itthon.... na de nem adom fel ilyen könnyen, szerencsére van ismerõs a szakmában, így nagy segítségemre volt a Be Social, akik elintézték nekem, hogy a FB oldalam ÉTELÉRZÉS-re változzon. Ez a mai nappal megtörtént és én nagyon boldog vagyok.

Úgy érzem ez egy új kezdet, ami már csak folytatásra vár. Ez nem lesz egyszerû és nem fog egyik napról a másikra menni, mert nagyon sokat dolgozom napközben, ráadásul nyári szünet is van, és továbbra sem vagyok webszakértõ. Viszont megígérhetem, elõbb vagy utóbb, remélem ebben az évben egy új oldallal fogtok itt találkozni. Velem, sok recepttel, új rovatokkal, lesz szó utazásról, fotózásról, gyerekekrõl, mindenrõl, ami engem foglalkoztat, és amirõl úgy gondolom számotokra érdekes lehet.

Addig pedig örüljetek velem együtt az új névnek :)))

Köszönöm, hogy vagytok nekem!






Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/blogspot/PFvA...

sponsored links

Keres?s