Vajban sült növendékmáj puliszkával

2014-04-23

sponsored links

Borjúmájhoz nehéz hozzájutni, de növendékmájat hozzáférhetõ áron kaphatunk, és így elkészítve, nagyon, de nagyon finom, legalábbis azok számára, akik szeretik a májat.


Hozzávalók (4 ? 5 személy részére): 50 dkg növendékmáj, 15 dkg vaj, só, bors, kis csokor petrezselyem és kapor, 30 - 35 dkg kukoricaliszt (természetesen ez a liszttõl is függ), 1 teáskanál só.
Elkészítése: A növendékmájat  megmossuk, megtörölgetjük, szép szeletekre vágjuk, a felforrósított vajon, alacsony lángon mindkét oldalán megsütjük, amíg a beleszúrt fogvájó nyomán, a májból nem jön ki véres lé.
Kb. 1 liter vizet fõni teszünk, hozzáadjuk a sót, amikor felforrt sugárban beleöntjük az átszitált, finomra õrölt kukoricalisztet, 10 ? 13 percig hagyjuk fedõ nélkül fõni, nem kavarjuk meg, majd a víz nagyrészét leöntjük, és az edényt a tüzön tartva, a puliszkakeverõvel addig kavarjuk, amíg teljesen sima, összeálló massza lesz, és leválik a keverõrõl. Közben ha szükség van rá, a leöntött vízbõl, amelyet melegen kell tartani, lehet önteni a puliszkához. Mikor kész, vízbe mártott fakanállal a puliszkát leválasztjuk az edény faláról, kis tüzön tartjuk még néhány percig, azután megvizezett deszkára borítjuk.
Egyben, szép kereken kell megmaradnia, mint a tortának. Feszesre húzott, erõs cérnával vágjuk szeletekre.
A májat megszórjuk a finomra aprított fûszerekkel, a puliszkával, friss salátával tálaljuk.

Folytats a blogon ... makacskakonyhaja.blogspot.com/2014/04...

sponsored links

Keres?s